23. 8. 2021, 06:30

Težko pričakovani datum primiere filma Hitri in drzni 10 razkrit - bodo franšize reševale kinodvorane?

Profimedia

Napoved, ki ne preseneča: naslednji film bo, že desetič, o hitrih avtomobilih in družini.

Ste tudi vi oboževalci Vina Diesla, ki spretno uri svoje veščine v ekstra avtomobilih? Že čez slabi dve leti boste lahko gledali izseke iz novega filma in strpno čakali na celotno zadevo.
 
Seveda ne moremo pričakovati blagega naslov kot bi bil Hitri in drzni 10. Studio naj bi že datiral pričakovan film, ampak ga zaenkrat še tiho skrivajo. 53-letni Vin Diesel naj bi naslov objavil na družbenih omrežjih, kar je navdušile vse ljubitelje te visoko-oktanske franšize.

Mimogrede, Vin Diesel je v preteklih intervjujih namignil, da je bil deveti del (Furious 9 oziroma le F9) začetek zaključnega segmenta celotne franšize. Prihajajoča F10 in F11 bosta tako vendarle filma, ki bosta dokončno zaokrožila to epsko avtomobilistično akcijo.

Serija filmov z vrtoglavim zaslužkom

Še en razlog zakaj nadaljevati serijo filmov? Kot piše Deadline je bil film F9: The Fast Saga, ki je izšel junija 2021, film z najvišjim zaslužkom v času pandemije po vsem svetom s  kar 681,5 milijonov evrov. Ker se Hollywood po pandemiji ravno tako sooča s svojo lastno krizo, predvsem v konceptu posredovanja filmov preko kinodvoran, so profitabilne filmske franšize vsekakor orodje, ki ga bodo v bitki za preživetje še kako potrebovali.

Kaj lahko torej pričakujemo deseto inštalacijo filmske zgodbe Hitri in drzni? Svežo pokovko pripravite 7. aprila 2023. Datum, ki sega kar daleč v prihodnost, pa vam vsaj ponudi priložnost, da to takrat nadoknadite s ponovim (ali celo prvim) ogledom preostalih devetih delov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol