26. 9. 2020, 01:59 | Vir: STA

Konec tedna močne padavine, veter in ohladitev

profimedia

Zaradi padavin bodo danes še naraščali hudourniški vodotoki in nekatere reke, možna so tudi razlivanja, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Ponoči se bo vodnatost rek še povečevala, čez dan in v nedeljo pa se bo prehodno zmanjševala. V nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek pa bodo reke v večjem delu države ponovno narasle.

Za južni del države je tako Agencija RS za okolje (Arso) razglasila rumeno opozorilo zaradi nevarnosti, ki jih lahko povzročijo padavine. V tem delu države je tako mogoče naraščanje in razlivanje rek in hudournikov. Pri tem na Arsu posebej opozarjajo na naraščanje reke Vipave, ki bo tudi danes predvidoma še poplavljala.

Za jugozahodni del države pa je bilo izdano rumeno opozorilo zaradi vetra, ki lahko maje drevesa in lomi manjše veje.

Ponoči je spet pogosteje deževalo povsod po državi, sprva so se pojavljale tudi nevihte. Čez dan bo dež postopoma ponehal, oblačnost se bo popoldne trgala. Ohladilo se bo.

Meja sneženja se je ponoči spustila do okoli 1500 metrov nad morjem. Prehodno je zapihal severni veter, na Primorskem burja. Veter bo dopoldne ponehal. Jutranje temperature bodo na severozahodu okoli dve, drugod od šest do deset, ob morju okoli 13 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od deset do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.