17. 9. 2021, 15:28 | Vir: STA

Konec tedna bodo na prošnjo ministrstva odprti nekateri cepilni centri

profimedia
Konec tedna bodo na prošnjo ministrstva odprti nekateri cepilni centri (foto: profimedia)

Ministrstvo za zdravje je na četrtkovem sestanku vodstva zdravstvenih domov in bolnišnic prosilo, da cepilne centre odprejo tudi ta konec tedna, je za STA potrdila direktorica ZD Trebnje Vera Rozman. Zaradi razmeroma malo časa za pripravo in zagotovitev kadra za cepljenje proti covidu-19 je bilo neuradno na sestanku tudi nekaj nasprotovanja.
 

Prošnja ministra za zdravje Janeza Poklukarja zdravstvenim domovom in bolnišnicam naj bi zato bila, da naj bodo cepilni centri odprti vsaj v soboto, po možnosti pa tudi v nedeljo.

Rozmanova je potrdila, da bo cepilni center v Zdravstvenem domu (ZD) Trebnje v soboto odprt od 8. do 11. ure. Nekaj težav pri zagotavljanju kadra so sicer imeli, vendar so jih že uspeli rešiti. Da bodo v soboto cepili v zdravstvenem domu in na dveh lokacijah z mobilnimi enotami, je za STA potrdil tudi direktor ZD Kamnik Sašo Rebolj.

"Zaradi povečanega zanimanja splošne populacije za cepljenje proti covidu-19 bo v cepilnem centru Celje v soboto od 9. do 12. ure potekalo cepljenje za nenaročene osebe, cepili bomo s cepivom Pfizer/BioNTech," so sporočili tudi iz ZD Celje.

Ta konec tedna bo odprt tudi cepilni center Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, kjer bodo v soboto in nedeljo cepili med 8. in 16. uro. Cepljenje brez naročanja bo potekalo pred stavbo mariborske infekcijske klinike. Vsi zainteresirani lahko izbirajo med cepivom Pfizer/BioNTech in Janssen. "Za cepljene pripravimo tudi evropsko covidno potrdilo," so še sporočili z UKC Maribor.

Možnost cepljenja nudijo tudi v ljubljanskem nakupovalnem središču Citypark, kjer bo cepljenje potekalo danes in v petek, 24. septembra. Vsi zainteresirani se lahko cepijo od 16. do 19. ure. "Mobilna enota ima na voljo dve različni cepivi, Pfizer/BioNTech in Janssen," so sporočili iz Cityparka.

V ZD Koper bodo množično cepljenje v cepilnem centru na Dellavalejevi ulici 3 izvajali v soboto med 9. in 16. uro in v nedeljo med 9. in 12. uro.

Tudi nekateri gorenjski zdravstveni domovi zaradi izrednega zanimanja za cepljenje ta konec tedna pripravljajo posebne cepilne akcije. ZD Kranj na odprto cepljenje v kranjsko vojašnico vabi v soboto med 9. in 15. uro. Na voljo bodo cepiva Pfizer/BioNTech, Moderna in AstraZeneca.

V ZD Tržič dodaten termin odprtega cepljenja pripravljajo v soboto od 8.30 do 12.30 oziroma do porabe zalog cepiva. Na voljo bosta cepivi Pfizer/BioNTec in Janssen. Cepili bodo po vrstnem redu prihoda, pri čemer ljudi prosijo za strpnost. V ZD Škofja Loka pa bodo cepili tako v soboto kot v nedeljo med 9. in 18. uro, in sicer na vhodu pri lekarni.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.