5. 3. 2020, 11:37 | Vir: STA

Koronavirus po Evropi: Pojavil se je tudi v BiH, v Švici pa zahteval prvo smrt!

profimedia

Novi koronavirus je v Švici zahteval prvo smrtno žrtev, v Bosni in Hercegovini pa so zabeležili prva primera okužbe. Gre za moškega, ki se je vrnil iz Italije, in njegovega sina. Iz drugih evropskih držav poročajo o povečanju števila okuženih. V Avstriji se je doslej z virusom okužilo 37 ljudi, v Nemčiji pa 349.
 

V BiH sta se okužila moški, ki dela v Italiji, in njegov sin, ki skupaj z materjo živi v Banjaluki, poročajo tuje tiskovne agencije. Moški, ki je imel povišano telesno temperaturo, se je ob vrnitvi v BiH sam oglasil pri zdravniku, da bi se testiral za novi koronavirus. Zdaj je v bolnišnici, njegovo zdravstveno stanje je stabilno, počuti pa se dobro, je sporočil minister Republike Srbske za zdravje Alen Šeranić.

Nato so testirali njegove družinske člane, pri čemer je bil sin pozitiven. Ta ni v bolnišnici, je pa pod nadzorom. Šola, ki jo obiskuje, bo ostala zaprta, dokler ne bodo opravili dezinfekcije, je navedel minister.

Iz Švice pa poročajo o prvi smrtni žrtvi novega koronavirusa, gre za 74-letno žensko iz kantona Vaud na zahodu države. V bolnišnici je bila od torka, umrla pa je ponoči. Po poročanju švicarskih medijev je v državi okuženih 58 ljudi.

Število okužb se povečuje tudi v Avstriji, kjer se je po zadnjih podatkih doslej okužilo 37 ljudi. Prva človeka, ki sta bila v Avstriji pozitivna na koronavirus, sta medtem že ozdravela, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po zadnjih podatkih sta okužena tudi dva človeka v italijanski deželi Dolina Aoste, tako da se je virus razširil v vseh 20 dežel v sosednji državi. Skupno število okuženih v Italiji tako znaša skoraj 3100, umrlo pa je 107 ljudi.

Iz Nemčije medtem poročajo, da se je doslej z virusom okužilo 349 ljudi, kar je 109 primerov več kot v sredo. V Franciji pa je 285 primerov okužb, štirje ljudje so umrli.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.