13. 10. 2020, 19:27 | Vir: STA

Koronavirus tudi v šempetrski bolnišnici

Rosana Rijavec/STA

Strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Dunja Savnik Winkler je potrdila, da je ena od strokovnih sodelavk v soboto zbolela za covidom-19. Testi pri vseh, ki so bili z njo v tesnem stiku, so okužbo potrdili še pri treh. Danes so testirali še 60 zaposlenih, rezultate pričakujejo v sredo zjutraj.

Okuženi strokovni delavci niso kazali znakov okužbe, poslali so jih v karanteno. Med danes testiranimi pa bi lahko odkrili še kakšno okužbo. Po besedah direktorice prihajajo z različnih oddelkov v bolnišnici.

Kot je dodala, za zdaj še nimajo težav z zagotavljanjem medicinskega osebja na oddelkih, kjer so odkrili okužbo pri zaposlenih. Drevi sicer v šempetrski bolnišnici odpirajo prenovljeni oddelek za bolnike s covidom-19.

V petek so okužbe odkrili tudi v Varstveno delovnem centru (VDC) Idrija, zato so v soboto za tamkajšnje uporabnike in zaposlene organizirali izredno testiranje; opravili so ga pri 23 uporabnikih in vseh zaposlenih. Pozitivnih je bilo devet uporabnikov in pet zaposlenih.

Kot je povedala direktorica VDC Idrija Maja Velikajne, bo po priporočilih epidemiologa idrijski varstveno-delovni center zaprt do 17. oktobra. V tem času bi se tudi pri morebitnih okuženih lahko še razvili znaki bolezni, zato so vsi ostali doma.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.