Uredništvo | 25. 1. 2024, 20:00

Slovito ljubljansko naselje je dobilo svojega "manjšega brata", v njem že prvi stanovalci (FOTO)

M.P./fotomontaža

Luksuzna stanovanja v nizkih kvadratastih blokih so šla za med.

Koseško okno je nova soseska s privlačno lokacijo med Podutiško cesto in Ulico bratov Učakar. Gre za območje s "krasno lego med mestom in naravo", so o odličnosti lokacije med drugim na svoji spletni strani zapisali pri nepremičninski družbi Stoja Trade, ki je tržila in prodajala stanovanja novega luksuznega kompleksa. V bližini soseske je avtocesta, blizu je tudi središče mesta, do katerega je po Večni poti mogoče priti s kolesom. Da o tem, da sta le streljaj stran Koseški bajer in Mostec, z dobrim izhodiščem za vzpon na Rožnik, pa dve osnovni šoli, trije vrtci in celo tržnica, niti ne govorimo.

Koseško okno sestavljajo trije stanovanjski bloki s 94 stanovanji. Polovico stanovanj so prodali že ob najavi gradnje.

Koseško okno sestavljajo trije stanovanjski bloki s 94 stanovanji. Polovico stanovanj so prodali že ob najavi gradnje.

M.P.

Skupno 94 stanovanj

Po več kot dveh letih gradnje in tudi hrupa, ki stanovalcem bližnjih terasastih blokov ni dal miru niti med vikendom, so bloki te dni vendarle že začeli dobivati "vsebino". Na stanovanjskih terasah je opaziti prve stanovalce, v oko mimoidočim pade tudi to, da v teh mrzlih dneh v marsikateri enoti že poteka intenzivno notranje opremljanje. Pred nekaterimi vhodi so selitvena vozila, v preddverju stojijo številni kosi pohištva.  Kljub temu, da je "stanovanjski del že zaključen ter da so prodana vsa stanovanja," kot je za Metropolitan.si povedal direktor Stoja Trade Zoran Đukić, je veliko stanovanj videti še praznih.

Vsi stanovalci Koseškega okna imajo na voljo pripadajoče parkirno mesto v podzemni garaži, večjim stanovanjem pripadata celo dve parkirni mesti.

Vsi stanovalci Koseškega okna imajo na voljo pripadajoče parkirno mesto v podzemni garaži, večjim stanovanjem pripadata celo dve parkirni mesti.

M.P.
M.P.

Velikosti stanovanj so sicer različne, te se gibljejo od skoraj 39 kvadratnih metrov do tistih največjih petsobnih s 120 kvadratnimi metri, ki se nahajajo na vrhu blokov. Vsako stanovanje ima vsaj en atrij, ložo ali teraso. Cenda za kvadratni meter pa je znašala v povprečju 3400 evrov na kvadratni meter.

M.P.

Težko pričakovane trgovine še ni, kdaj bo?

Stanovalcem "starih Kosez" je bila znotraj novega stanovanjskega kompleksa obljubljena tudi nova trgovina Mercator. Ob začetku gradnje nove soseske so namreč dolgoletno trgovino porušili oziroma jo (v manjši izvedbi) začasno preselili dober kilometer stran proti Podutiku. Novega Mercatorja zaenkrat stanovalci še niso dobili, po Đukićevih besedah bo njegova gradnja predvidoma končana v "2. kvartalu letošnjega leta", torej nekje med aprilom in junijem. Celotno Koseško okno naj bi bilo po prvotnih navedbah vseljivo med februarjem in oktobrom 2023, ko naj bi bila povsem končanja tudi gradnja.

M.P.

Poleg trgovine bosta stanovalcem na voljo "še dva lokala, zobozdravstvena ordinacija in manjši lokal s trgovsko dejavnostjo", je še povedal direktor Stoja Trade. Celotno sosesko s poslovnimi prostori so zasnovali v projektantskem podjetju AB Vintar.

M.P.
M.P.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol