25. 6. 2020, 06:30 | Vir: STA

Kostelić, Grašo in drugi znani Hrvati čestitali Slovencem ob dnevu državnosti

Profimedia

Priljubljeni hrvaški smučar Ivica Kostelić, svetovno znani alpinist Stipe Božić ter pevski par Danijela Martinović in Petar Grašo so le nekateri izmed Hrvatic in Hrvatov, ki so v svojih video sporočilih voščili dan državnosti Sloveniji in njenim državljanom. Spot z video čestitkami je objavilo slovensko veleposlaništvo v Zagrebu na Facebooku.

"Dragi prijatelji in sosedi, želim vam vesel dan državnosti," je voščil Kostelić. "Dragim slovenskim prijateljem, posebej tistim, s katerimi sem hodil na najvišje svetovne gore, želim vesel dan državnosti," je dejal Božić v videu, v katerem se vrstijo čestitke znanih in manj znanih Hrvatic in Hrvatov.

"Veliko prekrasnih trenutkov me povezuje s Slovenijo. Veliko prekrasnih koncertov, čudovitih ljudi. Vse to in veliko več od tega zadostuje, da vam zaželim vesel dan državnosti ter da se še velikokrat vidimo v naši ali vaši prekrasni državi. Srečno, Slovenija," je navedel Grašo v svojem sporočilu. Njegova soproga Danijela Martinović pa je v ločenem voščilu "svojim slovenskim prijateljicam in prijateljem, dragim Slovencem" poslala tudi poljube. Operna pevka Antonella Malis je v čestitki zapela tudi refren pesmi Dan ljubezni.

Video čestitke so poslali še pevska zvezdnika Vanna in Miro Ungar, nekdanja košarkarja, zdaj pa tudi košarkarska trenerja Željko Pavličević in Veljko Mršić, odvetnik in ekstremni športnik iz Siska Marko Rafaj, arhitekt Otto Barić mlajši, poslovni svetovalec Saša Petar, poslovneža Danijel Bradaška in Franko Cetinich, župan Novigrada Anteo Milos in še nekateri.

V videu nastopa tudi slovenski veleposlanik na Hrvaškem Vojislav Šuc, ki ga intervjuja nekoč priljubljena televizijska voditeljica Ivana Šundov Hojan, a mora zaradi številnih sporočil na mobilnem telefonu prekiniti pogovor in se odpravi na sprehod v središče Zagreba, medtem ko sporočila še naprej prihajajo. Na koncu pa skupaj s Šundovo nazdravita: "Hvala Hrvaška, srečno Slovenija".

Pobudnik videa je EU Business Club v sodelovanju z Rplus video in slovenskim veleposlaništvom v Zagrebu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord