A. B. | 25. 3. 2022, 14:07

Tudi na britanskem dvoru praznujejo materinski dan: TAKŠNO darilo najraje od svojih otrok prejme kraljica

Kraljica Elizabeta ll.

Profimedia

Britanska kraljica obožuje vrsto darila, ki ste ga že gotovo večkrat podarili svoji mami. S čim jo najbolj razveselijo njeni otroci?

95-letna kraljica Elizabeta ll. je od svojega 25. leta predana svoji kraljevini. A kot zatrjujejo njeni bližnji, se njena kraljevska vloga ne more kosati z njeno predanostjo družini in otrokom.

1985 leta, ko je princ Edward praznoval svoj 21. rojstni dan.

1985 leta, ko je princ Edward praznoval svoj 21. rojstni dan.

Profimedia
Fotografija Kraljice Elizabete ll. in njene družine, leta 1985, ko je princ Edward praznoval svoj 21. rojstni dan.
 
Povila je kar štiri otroke: danes 73-letnega princa Charlesa, 71-letno princeso Anne, princa Andrewa, ki jih danes šteje 62 in najmajšega, 58-letnega princa Edwarda

Sally Bedell Smith, kraljeva biografinja in avtorica knjige "Prince Charles: Strasti in paradoksi neverjetnega življenja", piše, da je bila kraljica "odvisna od varušk, ki so nadzorovale vsakdanje življenje" otrok v zgodnjih letih Charlesa in Anne, a je do leta 1960 z rojstvom Andrewa svoj pogled na družino popolnoma spremenila. 

Z rojstvom Andrewa je namreč po napornem prevzemu prestola na prvo mesto postavila svojo družino. Kot je za Town & Country povedal kraljevi zgodovinar Robert Lacey, je Kraljica lahko končno "stopila korak nazaj" in dala prednost skupnemu družinskemu času in posledično postala "toplejša in bolj prilagodljiva mati." 

Kako materinski dan obeležuje britanski dvor?

Po tradiciji monarhinja daril ne sme sprejemati, a to ne pomeni, da pravil za svoje otroke ne prekrši. 

Najpogostejše darilo ob tem prazniku so rože, v zadnjih letih pa prejema tudi čestitke in druga darila. Najpomembnejše darilo, ki jo otroci namenijo svoji mami pa je je tako preprosto, da bi za trenutek zares pomislili, da so navadna in preprosta družina. 

Namenijo ji svoj čas.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Elizabeth 👑 (@hermajesty_thequeen)

Nekdanja "desna roka" kraljice, Dicki Arbiter je reviji History Extra zaupala, da kljub izzivom "na koncu dneva vedno najdejo pot drug do drugega." 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord