27. 8. 2018, 20:19 | Vir: STA

Kranjski policisti dobili odpovedi zaradi neprimernega ravnanja

Arhiv
Kranjski policisti dobili odpovedi zaradi neprimernega ravnanja (foto: Arhiv)

Policistom, ki so julija med nočno izmeno v svojem vozilu prevažali mladoletnico, z njo popivali in ji med drugim nekaj časa tudi prepustili volan policijskega vozila, so odpovedali pogodbo o zaposlitvi, sklepi o odpovedi pa so jim že vročeni, so za STA potrdili na PU Kranj. Policisti se na to lahko še pritožijo, trenutno pa dela ne opravljajo več.

Policisti so sicer še vedno delavci policije, aktivna pa je prepoved opravljanja dela, so pojasnili pa Policijski upravi (PU) Kranj. Postopki zaradi možnosti podaje pritožbe še niso zaključeni, saj se policisti na sklep lahko še pritožijo.

Sporno julijsko dogajanje so začeli preiskovati, ko je neki policist kranjski policijski upravi posredoval posnetke, ki jih je mladoletno deklo objavilo na družbenih omrežjih. Preiskava dogajanja v nočni policijski patrulji je med drugim razkrila tudi malomarnost policistov pri pisanju poročila o opravljenih postopkih tiste noči. Trojici policistov očitajo tudi ravnanja, ki imajo znake uradno pregonljivih kaznivih dejanj.