A.B. | 15. 12. 2021, 20:36

Kriminalisti potrkali na vrata 'kriptopodjetnikov' iz Majbert Pharma

Instagram

Ob torkovih obsežnih hišnih preiskavah so se slovenski kriminalisti ustavili na sedežu podjetja Majbert Pharm, preiskali pa so tudi prebivališče direktorja podjetja, Klemna Nicolettija. Slednji zaenkrat zatrjuje, da ga kriminalisti niso obravnavali kot osumljenca in da ne ve, kaj točno so iskali pri njem. Medtem so iz policije sporočili, da za domnevno oškodovanje javnega premoženja sumijo sedem oseb - med njimi tudi odgovorno osebo gospodarske družbe.

Klemen Nicoletti, direktor podjetja Majbert Pharm, ki je že nekaj časa predmet vroče polemike glede kredibilnosti testov za ugotavljanje okužb s Covid-19, je zatrdil, da ne ve, zakaj so se kriminalisti oglasili na sedežu podjetja in da mu prav tako ni jasno, kaj točno so preiskovali, saj po njegovih besedah tako on kot ostali osumljenci niso storili nobenega kaznivega dejanja. 

Spomnimo, po včerajšnjem poročanju N1 Slovenija, Majbert Pharm ne bi smel dobiti takratnega posla za dobavo hitrih testov, saj v tistem času podjetje (neuradno) ni imelo poravnanih davčnih obveznosti. 

A Nicoletti danes za 24ur trdi drugače: zanikal je navedbe, da bi podjetje v času razpisa imelo kakršnekoli neporavnane davčne obveznosti do države, njihove teste pa naj bi poleg slovenskega nacionalnega laboratorija potrdil tudi hrvaški certificiran laboratorij. V Sloveniji tako zaenkrat podjetje še vedno proda od 600.000 do milijon testov na mesec, teste pa po Nicolettijevih besedah še vedno uporabljajo tudi v vseh slovenskih zdravstvenih zavodih. Po informacijah oddaje 24 ur naj bi sporne teste uporabljali v več kot 47 zdravstvenih ustanovah po vsej Sloveniji. 

Kljub temu, da številni strokovnjaki opozarjajo na neustreznost testov, naj bi podjetje Majbert Pharm kar 80 odstotkov le-teh prodalo v Sloveniji, Nicoletti pa se ob tem zagovarja z besedami, da naj bi bila večina hitrih testov tako ali drugače s Kitajske. 

Mikrobiologi glede spornih nabav hitrih testov podjetja Majbert Pharm zaenkrat molčijo, prav tako pa ne želijo komentirati potekajočih kriminalističnih preiskav - so pa zato opozorili, da je šlo pri uvedbi hitrih testov vsekakor za vrsto nenavadnih potez. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.