17. 6. 2021, 12:28 | Vir: STA

Kriminalni klobčič nelegalno odloženega blata na območju Pivole se nekoliko razpleta

Daniel Novakovič/STA

V zvezi z nelegalno odloženim blatom na območju Pivole kriminalisti policijskih uprav Maribor, Celje in Ljubljana od srede izvajajo operativne aktivnosti, med drugim na podlagi odredb sodišča 18 hišnih preiskav, ki nekatere še niso zaključene. Skupno je bilo pridržanih šest oseb, dvema osebama je bilo pridržanje že odpravljeno.
 

Kriminalisti na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Ljubljana izvajajo 18 hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Pri preiskavah iščejo dokaze o storitvi kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja.

Predkazenski postopek, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, poteka zoper več osumljencev, so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Spletni Večer poroča, da naj bi po neuradnih informacijah pridržali štiri voznike tovornjakov ter direktorja dveh podjetij, ki naj bi bili odgovorni za prevoz odpadnega blata. Šlo naj bi za dobro organizirano dejavnost, ki je trajala dalj časa. S tovornjaki naj bi odpadno blato odvažali na odročne kraje, tako za več ton tega blata ni zabeleženo, kje je končalo.

Župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak pa je danes prek svojega profila na Facebooku pozval, naj se javita lastnika traktorjev, ki sta 18. maja pomagala tovornemu vozilu, ki je obtičalo v blatu. "Videno je bilo, da sta bila tam dva traktorja, od tega je en pomagal izvleči kamion s prikolico. Dogodek se je zgodil med 9. in 11. uro. Lokacija na 'spodnjem' odlagališču," je zapisal in dodal, da lahko ostaneta anonimna.

Da so neznanci na območju Pivole v občini Hoče-Slivnica kar v potok nad tamkajšnjim botaničnim vrtom odložili večje količine odpadnega oziroma grezničnega blata, so bili na občini obveščeni 3. junija. Delavci krškega podjetja Kostak so ga začeli odvažati v začetku tega tedna, zahtevna sanacija pa bo po napovedih potekala vsaj mesec dni. Pri odvažanju materiala namreč ne gre samo za odloženo komunalno blato, pač pa tudi za zemljino in kamenje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol