N. V. | 19. 5. 2023, 09:13

Črn dan: na območju Celja v prometnih nesrečah umrli dve osebi

Fotografija je simbolična.

Profimedia

V Šentjurju in v Štorah sta se zgodili dve prometni nesreči, ki sta terjali življenje. 

Policisti Policijske uprave Celje poročajo o dveh tragičnih nesrečah, ki sta se zgodili včeraj v Šentjurju in v Štorah. Obe nesreči sta terjali življenje.

Nesreča v Šentjurju

Ob 17.45 je 77-letni voznik osebnega vozila, v semaforiziranem križišču, na Ljubljanski cesti v Šentjurju trčil v osebno vozilo voznice, ki je ustavila vozilo zaradi rdeče luči na semaforju. Vozilo voznice je odbilo v vozilo voznika, ki je ustavil pred njo, to vozilo pa še v osebno vozilo tretjega voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti.

Srdjan Zivulovic/Bobo

77-letnega voznika osebnega vozila so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je umrl. Okoliščine dogodka še preverjajo.

Nesreča v Štorah

Nekaj čez polnoč je 45-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Celja, zunaj naselja Štore, na ravnem delu ceste, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznika tovornega vozila, ki je pravilno pripeljal nasproti. Hudo poškodovanega voznika so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je v jutranjih urah umrl. Tudi v tem primeru še preverjajo vse okoliščine dogodka.