P.M. | 3. 2. 2023, 18:16

Mladostnika divjala po cesti in med prenosom v živo trčila v betonski steber (VIDEO)

Večernji.hr/PU brodsko-posavska/posnetek zaslona

Po družbenih omrežjih se širi posnetek, ki je nastal le nekaj trenutkov pred grozljivo nesrečo.

Nesreča se je zgodila v središču hrvaške Nove Gradiške, potem ko je mladoletni voznik izgubil nadzor nad vozilom in trčil v betonski steber, ki ločuje cesto od pločnika. Dogajanje se je odvilo v poznih nočnih urah, zato na pločniku na srečo ni bilo ljudi. S policijskim ogledom je bilo ugotovljeno, da je bil za volanom 17-letnik brez vozniškega dovoljenja, ki ni bil pripet z varnostnim pasom. V trčenju je pridobil hujše poškodbe, medtem ko je bil njegov leto dni mlajši sopotnik, ki prav tako ni bil pripet, lažje poškodovan, navaja Večernji list.

Radio Nova Gradiška

Videoposnetek, ki ga je objavil Radio Nova Gradiška, prikazuje trenutke pred nesrečo, na njem je slišati tudi grozljive krike: "Ne, ne ...". Poskusi zaviranja so bili pri hitrosti 140 km/h, s katero sta mladostnika divjala po mestu, neuspešni. "Poletela sta čez cestni otok in rože ter na koncu trčila v betonski steber," je za omenjeni medij povedal bralec.

Radio Nova Gradiška

Policisti bodo zoper 17-letnika, ki je trenutno v bolnišnici, podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje, obdolžilni predlog bodo podali tudi zoper sopotnika, ker ni bil pripet z varnostnim pasom, še navaja Večernji. Dodajajo, da naj bo ta dogodek drugim, predvsem mladim, v opozorilo, kako se na cesti ne sme obnašati, saj ima lahko trenutek nepazljivosti ali neprevidnosti posledice za vse življenje.

Opozorilo: Videoposnetek, za katerega pri Radiu Nova Gradiška pravijo, da je nastal tik pred srhljivo nesrečo, vsebuje prizore nesreče in tudi neprimerno izražanje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol