4. 10. 2022, 10:18 | Vir: STA

Drama na Brezovici! Zbežal, divjal, vozil v napačno smer in poškodoval policista

Tamino Petelinšek/STA

Le kaj je 38-letnika gnalo, da je storil, kar je? Varuhom reda in miru je nakopal kopico preglavic, hkrati pa tudi sebi precej zagrenil življenje.

Policisti so zaradi nezanesljive vožnje na priključku Brezovica v smeri Vrhnike ustavili 38-letnika v osebnem vozilu brez registrskih tablic, a je ta nato s kraja takoj odpeljal. Policista sta mu sledila, voznik pa je nato na avtocesti zapeljal v nasprotno smer in trčil v policijski avto.

Voznik osebnega avtomobila je s kraja, kjer sta ga policista v ponedeljek ustavila, odpeljal, še preden sta izvedla postopek.

Zapeljala sta za njim, ob zastoju na avtocesti pa na odstavni pas. Takrat je v nasprotno smer po odstavnem pasu proti policijskem vozilu pripeljal voznik. Da bi preprečila trčenje, sta policista zapeljala na travnato površino ob avtocesti, a je kljub temu prišlo do trčenja, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Pod vplivom prepovedanih drog

Policista sta se ob tem lažje poškodovala, zato so ju odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Voznik avtomobila v trčenju ni bil poškodovan, policisti pa so ga pridržali. Opravil je hitri test na prepovedane droge, ki je bil pozitiven, odredili pa so mu tudi strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti drog v krvi. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljane.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.