N.Z. | 4. 5. 2022, 14:20

Drama na pokopališču: žensko so nosili v krsti, ko so naenkrat zaslišali trkanje

profimedia

Ženska, ki bi morala biti pokopana potem, ko so jo zdravniki razglasili za mrtvo, je sredi lastnega pogreba pričela trkati iz krste, da bi sorodnike opozorila, da je še vedno živa.

Družina Rose Isabel Cespedes Callaca se je 26. aprila zbrala v perujskem mestu Lambayeque, da bi domnevno pokojnico spoštljivo pokopala. Takrat so še vsi verjeli, da je umrla v prometni nesreči. Potem pa so naenkrat slišali trkanje, ki je prihajalo iz krste.

Ko so krsto odprli, so v njej zagledali Roso s široko odprtimi očmi in vidnimi znaki življenja.

Skrbnik pokopališča Juan Segundo Cajo je povedal, da je odprla oči in se močno znojila, zato je takoj poklical policijo.

Roso so nato kar v trugi hitro prepeljali v bližnjo bolnišnico, kjer so zdravniki potrdili, da je v resnici še vedno živa, čeprav so bili vitalni znaki šibki. Rosi se je nato stanje nekoliko izboljšalo, ko so jo priklopili na aparate, žal pa je nekaj ur kasneje vseeno umrla. Tokrat zares.

Rosini sorodniki so zdaj povsem iz sebe. Sprašujejo se, kako je mogoče, da se je zgodila takšna malomarnost, policija pa zdaj raziskuje incident, da bi ugotovila, zakaj so odpovedali vsi varnostni protokoli in so zdravniki lahko še živo pacientko razglasili za mrtvo ter jo kot takšno poslali v mrtvašnico.

V prometni nesreči je poleg Rose umrl tudi njen zet, trije Rosini nečaki, ki so potovali z njima, pa so še vedno v bolnišnici in v kritičnem stanju.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.