24. 4. 2022, 16:11 | Vir: STA

Duhovnika in nuno napadel z nožem

Profimedia
Duhovnika in nuno napadel z nožem (foto: Profimedia)

Nad njiju je šel s sedemcentimetrskim nožem. Poglejte, kje se je zgodil napad in kdo ga je storil.

V mestu Nica na jugu Francije je bil 24. aprila v napadu z nožem, ki ga je zagrešil moški, opisan kot duševno moten, hudo ranjen duhovnik, so sporočile oblasti.

V napadu med jutranjo mašo je bila poškodovana tudi nuna. Kljub hudim ranam duhovnikovo življenje ni ogroženo, je sporočil francoski notranji minister Gerald Darmanin.

Napad se je zgodil v cerkvi Saint-Pierre-d'Arene v središču mesta.

Kdo je storilec?

Storilec, ki nima kazenske evidence in prihaja iz mesta Frejus na jugu Francije, je žrtvi zabodel s sedemcentimetrskim nožem.

Policisti so po prijavi napada vdrli v cerkev in napadalca obvladali. Šokiranim vernikom so pristojne službe ponudile psihološko pomoč.

Z župnikom je vse v redu

Župan mesta Christian Estrosi je povedal, da je v bolnišnici govoril z obema žrtvama in da je stanje duhovnika, ki je bil večkrat zaboden, dobro.

Teoristični napad?

Prefekt oddelka Alpes-Maritimes Bernard Gonzalez je dejal, da nič ne kaže na to, da bi imel moški teroristične ali druge ekstremistične namene.

Oktobra 2020 je napadalec iz Tunizije v napadu z nožem v cerkvi Notre-Dame v Nici ubil tri ljudi. Dejanje je bilo opredeljeno kot islamistični terorizem.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.