Š. T. | 26. 3. 2023, 11:43

Dva bolnika umrla v bolniški čakalnici, enega so našli družinski člani

Slika je simbolična

Žiga Živulovič jr./Bobo

Oba bolnika so mrtva najprej našli zunanji obiskovalci, šele nato bolnišnično osebje.

V kratkem obdobju sta v podobnih okoliščinah umrla dva bolnika, ki sta ostala ležati na transportnih vozičkih v čakalnici urgentnega oddelka Klinične bolnišnice Sveti Duh v Zagrebu.

Kot poroča hrvaški Index, so oba bolnika sprejeli na urgenci in ju namestili v ležeče transportne vozičke ter pustili v čakalnici. Kot so izvedeli, so bili razlogi za to polne bolniške postelje. V prvem primeru je šlo za bolnika, ki so ga zjutraj mrtvega našli njegovi domači.

Nekaj ​​dni kasneje se je podoben izid zgodil pri drugem bolniku. Po oskrbi so za bolnika, ki je čakal v čakalnici, poklicali reševalno vozilo. Šlo je za starejšega bolnika s številnimi pridruženimi boleznimi. Uslužbenci medicinskega transporta so pacienta v čakalnici našli mrtvega. V obeh primerih so smrt pacientov najprej opazili zunanji ljudje, torej družina pokojnika in uslužbenci sanitetnega transporta, šele nato bolnišnično osebje.

Profimedia

"Pacienti po odpustu čakajo na prevoz v skupni čakalnici, do katere imajo reševalci najbližji in najboljši dostop, pod stalnim nadzorom dveh medicinskih sester, nikoli niso prepuščeni sami sebi in zdravstvenemu osebju, razen da jih ne obiščejo samoiniciativno, se takoj odzovejo na vsak klic. V obeh primerih je zdravljenje potekalo po vseh pravilih stroke," so sporočili iz bolnišnice.

"Žal smrti v bolnišnici niso redke, sem prihajajo bolniki s težjimi oblikami bolezni, stari ljudje s številnimi pridruženimi boleznimi, ki so pogosto vitalno ogroženi, zato se lahko zgodi, da bolniki med zdravljenjem umrejo. Od začetka leta je na naši centralni urgenci žal umrlo skupno 26 pacientov, januarja 14, februarja 8 in marca 4," so še pojasnili, poroča Index.

"Zaposleni v naši bolnišnici predano delajo in po svojih najboljših močeh pomagajo bolnikom in jim lajšajo trpljenje, in to počnejo 24 ur na dan, 365 dni v letu. Za nas je pomembno vsako človeško življenje in vsaka smrt nas pretrese. V imenu od vseh zaposlenih v tej bolnišnici izrekamo iskreno sožalje svojcem pokojnika," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord