14. 8. 2022, 07:39

Fant pokojne športnice objavil zelo ganljiv zapis: "Skupaj sva načrtovala prihodnost ..."

Facebook/SloMaraton

Tragična smrt 19-letne smučarske tekačice Hane Mazi Jamnik še vedno odmeva. Takole je na družbenem omrežju svojo žalost izrazil njen Anže.

19-letna Hana Mazi Jamnik, ena od najbolj perspektivnih slovenskih tekmovalk v smučarskem teku, se je smrtno ponesrečila med treningom na tekaških rolkah v predoru Botshei blizu kraja Jørpeland na Norveškem. Kot je znano, je vanjo trčil voznik tovornjaka.

Od pokojne športnice se poslavljajo številni ljubitelji športa in ljudje, ki so jo srečali na svoji poti. Na družbenih omrežjih se je z ganljivim zapisom oglasil tudi njen fant Anže Gros, prav tako smučarski tekač.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anže Gros (@anze.gros)

Anže je zapis ob Hanini nasmejani fotografiji začel z besedami:"Hana, vem, da tega ne boš videla, ampak čutim, da moram objavit, ker si mi vedno malo težila, zakaj te nikoli ne objavljam. Bila sva tim, ki je bil skupaj proti vsemu."

"Zelo malo je takih, kot si bila ti. Vedno si poskrbela za vse okoli sebe in povsod si prinašala pozitivno energijo. Tudi če se je meni zdelo, da to v kakšni situaciji sploh ni možno, je tebi vedno uspelo."

Mladi športnik je tudi dejal, da sta s Hano skupaj načrtovala prihodnost, "v življenju sva hotela biti skupaj do konca," je zapisal. "Pogrešal bom najina nočna filozofiranja o teku in življenju nasploh. Pogrešal bom tvoje piškote, ki si mi jih spekla, ko sem bil na tleh. Pogrešal bom tvoje objeme in najine zabite fore, ki sva jih dojela samo midva," je še delil na Instagramu.

Na koncu je Hani obljubil, da bo od zdaj tekel za oba ter "da komaj čakata, da se spet srečata in objameta." 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.