30. 5. 2022, 13:30 | Vir: STA

Hrvaška žaluje: našli razbitine letala

Slika je simbolična.

Profimedia

Odkrili so dele repa, krila in kabine letala, napovedali pa so kriminalistično preiskavo. 

Iskanje letala, ki je v nedeljo izginilo na poti iz Splita proti Nemčiji, je obrodilo sadove. Z dronom so v akciji, v katero je bilo vključenih prek dvesto ljudi, našli dele repa, krila in kabine letala, je potrdil glavni preiskovalec letalskih nesreč Danko Petrin. Vsi štirje ljudje na krovu letala so umrli.

Napovedali kriminalistično preiskavo 

Dele manjšega letala, cessne 182, ki je izginilo na območju med Slunjem in Rakovico, so našli blizu kraja Rakovica. "Našli smo ga!" je po poročanju hrvaškega časnika Jutarnji list ob 10.50 sporočila ena od ekip, ki so z droni preiskovale območje Broćanca.

Vsi potniki na letalu so umrli, je za hrvaški spletni portal N1 potrdil poveljnik civilne zaščite Damir Trut in napovedal kriminalistično preiskavo.

Iskalo ga je več kot 200 policistov

Precej veliko območje z zahtevnim terenom je od nedelje preiskovalo več kot dvesto policistov in članov gorske reševalne službe s pomočjo psov in dronov.

Pilot letala, ki se po mnenju strokovnjakov v takšnem vremenu ne bi smel odpraviti na pot, je bil državljan Švice, dva potnika sta bila nemška državljana, eden pa državljan Hrvaške.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.