J. B. | 20. 3. 2023, 10:03

Idilični hrvaški turistični biser pretresla tragedija: voznik v trajektnem pristanišču zapeljal v morje, ena oseba izgubila življenje

Profimedia/fotomontaža

Policija še raziskuje podrobnosti in vzroke nesreče, ki je pretresla naše južne sosede.

Pomlad je pred vrati, tudi poletje ni več daleč stran. Kmalu bo spet napočilo tisto obdobje leta, ko Hrvaška postane najbolj priljubljena turistična destinacija med Slovenci. V poletnih mesecih bomo spet hiteli na jadransko obalo, to bo tudi obdobje, ko bodo trajekti, ki povezujejo celinski del države z njenimi številnimi otoki, polno obremenjeni.

Nepopisna gneča v trajektnih pristaniščih je nekaj, čemur se poleti žal ne moremo izogniti.

Prav eno od hrvaških trajektnih pristanišč je bilo v nedeljo zvečer malce pred enajsto uro zvečer prizorišče prometne nesreče s tragičnim koncem. Pri trajektnem pomolu v Prapratnem na Pelješcu je osebno vozilo splitskih registracijskih oznak iz za zdaj neznanega razloga zapeljalo v morje.

Profimedia

V vozilu so bili štirje potniki. Trem se je uspelo pravočasno rešiti, toda 45-letna potnica je ostala ujeta v vozilu, ki je potonilo na dno morja. Pomoči ji ni bilo in ko so na prizorišče nesreče prišli potapljači, so lahko na površje izvlekli le njeno truplo. Policija okoliščine nesreče še preiskuje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol