11. 7. 2022, 11:33

Izgubil se je v razburkanem morju in se kar 18 ur oklepal žoge

Profimedia

Med praznovanjem rojstnega dne je s še dvema prijateljema sprejel nevarno odločitev – kopanje v razburkanem morju. Iskal jih je tudi helikopter. 

30-letni Ivan se je v razburkanih vodah Egejskega morja na praznovanju svojega rojstnega dneva izgubil v morju. Kljub močnim vetrovom in neprimernim razmeram se je s še dvema prijateljema, 25-letnikom in 28-letnikom, odpravil na kopanje na plažo Mita. 

Kaj natančno se je zgodilo? 

Morski tokovi in nevihtno vreme so tri prijatelje zanesli na odprto morje. Po poročanju grškega portala Voria je 30-letnik v morju preživel 18 ur. Kar ga je rešilo, je bila izgubljena žoga, ki mu je omogočila preživetje in obstanek nad gladino vode. 

Profimedia

25-letnika so našli in rešili takoj, iskanje 28-letnika še poteka.

Po dolgem, več kot enodnevnem iskanju ga je v razmeroma dobrem zdravstvenem stanju na morju našla tovorna ladja. Lociral naj bi ga helikopter, ki je sodeloval v iskalni akciji. 

Na enem od čolnov reševalnih ekip sta bila med iskanjem tudi njegov oče in brat, ki sta na Halkidiko prispela dan kasneje. Ivanovov oče je grškim medijem povedal, da je 30-letnik v dobrem stanju in okreva. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord