29. 4. 2022, 20:56

Obdukcija razkrila razlog za hudo nesrečo v Zadru

Profimedia
Obdukcija razkrila razlog za hudo nesrečo v Zadru (foto: Profimedia)

Ob ogledu kraja nasreče, v kateri so pred dnevi umrle tri osebe, policisti niso našli znakov zaviranja. Zdaj je znano, kaj se je zgodilo.

Znano je, kaj je privedlo do prometne nesreče pri Zadru, v kateri so pred dnevi umrle Slovenka in dve Hrvatici. Obdukcija je po poročanju medijev pokazala, da je 66-letni voznici med vožnjo počila srčna aorta, zaradi česar je avtomobil nenadoma zavil na nasprotni pas, ravno ko se je nasproti pripeljal hrvaški voznik tovornega vozila. Policisti znakov zaviranja na kraju nesreče niso našli.

Profimedia

O izsledskih obdukcije je za hrvaške medije spregovoril namestnik okrajnega državnega tožilca v Zadru Denis Sokol. "Voznici je pred nastankom drugih poškodb počila srčna aorta. Z veliko verjetnostjo lahko zaključimo, da je za volanom doživela srčni zastoj. Tudi njene roke so se oklepale volana", je povedal za dnevnik.hr.

Huda prometna nesreča avtomobila z ljubljanskimi registrskimi oznakami se je zgodila prejšnji četrtek v podvozu pri kraju Donji Zemunik, nedaleč od Zadra. Hrvaški mediji so takrat sprva poročali, da so umrle tri Slovenke, a se je izkazalo, da je šlo za Slovenko in Hrvatici, so zapisali pri 24ur.com. Ob trku s tovornjakom je avtomobil vrglo v zid.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.