P.M. | 5. 9. 2022, 17:23

Nove podrobnosti: 20-letnica, napadena v mariborskem parku, še vedno v smrtni nevarnosti

Facebook/Maribor, moje mesto/Visit Maribor/fotomontaža

Po državi še vedno odmeva napad v središču štajerske prestolnice, v katerem se je 22-letnik nad žensko znesel s sekiro in z nožem. Več o okoliščinah in o trenutnem stanju žrtve je javnosti predstavil vodja kriminalistov.

V noči na nedeljo je 22-letnik v mestnem parku v središču Maribora z nožem in sekiro hudo poškodoval 20-letnico. Večer je sicer poročal, da je stanje 20-letnice resno, a stabilno, saj se že odziva. Vendar je Beno Meglič, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, v izjavi dejal, da je dekle še vedno v smrtni nevarnosti. O stopnji poškodb zaradi varstva osebnih podatkov ni želel govoriti.

Kaj so še ugotovili?

"Osumljenec in žrtev sta se poznala, vendar nista bila par. Osumljeni je dejanje storil zaradi ljubosumja," je zbranim medijem povedal Meglič. O tem, kje se osumljenec trenutno nahaja, je povedal, da je bil ta priveden k dežurnemu sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru, predkazenski postopek pa usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Dejal je še, da policisti osumljenca v preteklosti zaradi nasilja niso obravnavali, grozi pa mu kazen najmanj 15 let zapora, saj se ga lahko kaznuje enako kot za umor.

O konkretnih dejstvih in okoliščinahvodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor ni želel govoriti zaradi teka preiskave.

O konkretnih dejstvih in okoliščinahvodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor ni želel govoriti zaradi teka preiskave.

Facebook/Maribor, moje mesto

Kot je še predstavil javnosti, sta krike zaslišala policista, ki sta v parku opravljala obhod. Prav tako sta bila v bližini tudi moški in ženska, ki pa dogajanja zaradi teme nista videla. Policista sta na tleh opazila hudo poškodovano žensko in nemudoma zaprosila za reševalno vozilo ter jo skušala držati pri zavesti.

Beno Meglič, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor.

Beno Meglič, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor.

PU Maribor/Facebook/posnetek zaslona

Osumljeni je osebne predmete dekleta po dejanju skril v neposredni okolici, zato sprva policisti niso poznali njene identitete. Po tem, ko je kraj zapustil, se je vrnil, saj naj bi tam pustil svoje stvari.

Sum kaznivega dejanja tudi zoper oškodovankino mamo

Osumljenca poskusa umora sumijo tudi kaznivega dejanja v povezavi z oškodovankino mamo. Šlo naj bi namreč za poskus vloma v nepremičnino in premičnino in se nanaša na mamo oškodovanke, je dodal Meglič, a s konkretnimi informacijami ne razpolaga. "Gre za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in poskusa velike tatvine. V tej zvezi policisti še zbirajo dokazila."

Celotno izjavo si lahko pogledate v spodnjem videu!

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec