R.S. | 30. 3. 2023, 16:03

Moški je umrl pred velenjskim zdravstvenim domom: mu je zdravnica res rekla, da ni na voljo nobenega reševalnega vozila?

Facebook/Zdravstveni dom Velenje/Profimedia/fotomontaža

Občan je v pižami sedel v avto in se odpeljal po pomoč. Vendar nikoli ni prišel do cilja ...

V Velenju se je v sredo zgodaj zjutraj zgodila tragedija, poroča Večer. V avtomobilu pred velenjskim zdravstvenim domom je umrl občan. Dežurna zdravnica mu je po telefonu dejala, da reševalnega vozila ni, med potjo do zdravstvenega doma pa je umrl. 

Potek dogodkov

Zgodilo se je okoli 4. ure zjutraj. Občan je poklical dežurno službo v Zdravstvenem domu Velenje. Povedal je, da ima bolečine, ki naj bi jih najverjetneje povzročili ledvični kamni. Dodal naj bi tudi, da ima anevrizmo. Dežurna zdravnica mu je dejala, da naj v zdravstveni dom pride sam, saj ni na voljo nobenega reševalnega vozila

BOBO

V zdravstvenem domu je prejel injekcijo voltarena, nato so ga poslali domov. Doma je po 15 minutah začel močno bruhati, čutil je tudi hude bolečine. Okoli 6. ure zjutraj je ponovno poklical velenjski zdravstveni dom in ponovno prosil za reševalno vozilo. 

V pižami sedel v avto

Zdravnica mu je ponovno povedala, da trenutno ni na voljo nobenega reševalnega vozila. Nato je občan v pižami sedel v avto in se odpeljal proti zdravstvenemu domu. Vendar je tik pred zdravstvenim domom umrl v avtomobilu, poroča Večer. 

ZD Velenje trdi, da se je občan sam odločil, da se pripelje brez njihove pomoči. Uradnih pojasnil od direktorja Zdravstvenega doma Velenje Janka Šteharnika zaenkrat še ni. Kot je dejal za N1, v zdravstvenem domu preverjajo podrobnosti, skušajo pridobiti tudi posnetek občanovih klicev in izjave vpletenih v ZD Velenje. Dogodek bo preverila tudi strokovna komisija, katere rezultate še čakajo. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol