Uredništvo | 15. 9. 2023, 11:59

Ob ganljivem slovesu legende so tekle solze: Saša Hribarja so pospremili na zadnjo pot (FOTO)

Bobo/fotomontaža

Priljubljenega radijskega voditelja so pokopali v Grosuplju. 

Legendarnega radijskega voditelja Saša Hribarja so teden dni po smrti pokopali v Grosuplju. Ob 10. uri so se mu v pogrebni dvorani poklonili sodelavci Radia Ga Ga. Po slovesu pa ga je v družinskem krogu k večnemu počitku pospremil gospod župnik Martin Golob. Svojci so cvetje in sveče odklonili in prosili, naj ljudje s prispevkom raje pomagajo prizadetim v nedavnih poplavah. 

Hribarju so se danes njegovi nekdanji in zdajšnji sodelavci poklonili tudi s posebno oddajo Radia Ga Ga. Oddaja je bila na sporedu v običajnem terminu - 10 minut čez deseto dopoldne. Tilen Artač je dejal, da je Hribar na odru vedno dal vse od sebe, novinar Aleksander Pozvek pa je rekel, da mu je bil Hribar kot drugi oče. Voditeljica Valentina Plaskan je poudarila, da je bil neizprosen borec za resnico. Na sedežu Radia Slovenija je bila do 10. ure odprta tudi žalna knjiga za pokojnega. 

Borut Živulović/Bobo

Hribar je prejšnji petek umrl zaradi srčnega infarkta. Star je bil 63 let. Njegova smrt je pretresla Slovenijo, od njega so se poslovili številni znani Slovenci. Sodelavci so se mu sprva poklonili na žalni seji sveta RTV, nato pa še na žalni slovesnosti v prostorih Radia Slovenija, kjer so sledili čustveni nagovori članov ekipe Radia Ga Ga.

Borut Živulović/Bobo
Borut Živulović/Bobo
Borut Živulović/Bobo
Borut Živulović/Bobo
Borut Živulović/Bobo
Borut Živulović/Bobo

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.