Š. T. | 2. 2. 2023, 10:57

Po pretepu na igrišču na srednješolski tekmi je umrl eden od staršev

Profimedia/Twitter/dpat/posnetek zaslona/fotomontaža

V bolnišnici je umrl 60. letni Russell Giroux, njegovo smrt preiskujeta državna policija in državno tožilstvo. 

Policisti zvezne države Vermont so bili v torek napoteni v Alburgh Community Education Center zaradi množičnega pretepa, v katerega so bili vpleteni gledalci med košarkarsko tekmo dečkov sedmega in osmega razreda med Alburghom in St. Albansom.

Pretep se je končal, preden so prispeli možje v modrem, tako da so številni udeleženci že zapustili prizorišče. Med tistimi, ki so poiskali zdravniško pomoč je bil 60-letni Russell Giroux iz Alburgha, eden od gledalcev in tudi eden od staršev mladega košarkarja. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico Northwestern Medical Center v St. Albans, kjer so ga kasneje razglasili za mrtvega.

V komentarjih se je oglasila mama dekleta, ki hodi na to šolo, in povedala, kaj se je zgodilo. "Oče je skupaj starejšim sinom gledal mlajšega, ki je igral tekmo. Navijač tekmečeve ekipe je starejšemu sinu izrekel rasistično žaljivko, oče je reagiral in začel se je hudič."

Jay Nichols, izvršni direktor Združenja ravnateljev Vermonta, je v izjavi dejal, da skupina, ki nadzira šolski šport v zvezni državi, ni imela nobenih informacij o dogodku razen tistih, ki so jih posredovale oblasti.

Twitter/dpat/posnetek zaslona

"Čeprav o dogajanju na tej individualni tekmi ne moremo govoriti konkretno, želimo še enkrat poudariti, da je srednješolski in srednješolski šport izobraževalni in v dobrobit dijakov športnikov," je dejal. "Gledalci, ki se ne morejo obnašati primerno, bodo izključeni iz prireditev in se bodo soočili s kazensko ovadbo."

Girouxovo smrt preiskujeta državna policija in državno tožilstvo Grand Isle. Zdravniški urad Vermonta bo opravil obdukcijo, saj uradni vzrok zaenkrat smrti še ni znan, je bil pa oče vsekakor poškodovan v pretepu.

Alburgh je mesto s približno 2100 prebivalci v severozahodnem Vermontu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.