R. K. | 7. 9. 2022, 07:00

Nadlegujejo ga, ker ima enako ime kot osumljenec grozljivega poskusa umora v Mariboru

FB/Visit Maribor/Tamino Petelinšek/STA
Nadlegujejo ga, ker ima enako ime kot osumljenec grozljivega poskusa umora v Mariboru (foto: FB/Visit Maribor/Tamino Petelinšek/STA)

18-letnik, ki ga uporabniki družbenih omrežij povezujejo z zločinom v mariborskem parku, je nagovoril javnost. Kaj je sporočil?

Po okrutnem poskusu umora v Mariboru, kjer je 22-letni L. G. z nožem in sekiro okrutno napadel dve leti mlajšo žensko, pri tem pa jo hudo poškodoval, je v javnosti završalo. Čeprav podatek ni javen, se je na družbenih omrežjih kmalu začelo šušljati o polnem imenu in priimku osumljenca grozljivega dejanja.

Mnogi so se lotili iskanja storilčevega profila na Facebooku, kar je privedlo tudi do nadlegovanja nedolžne osebe - osumljenčevega 18-letnega soimenjaka, ki se je moral zaradi tega na družbenem omrežju celo javno zagovarjati.

Po Facebooku se je kot požar razširila njegova objava, v kateri javnosti sporoča, da z zločinom v mestnem parku Maribor nima nič.

Facebook

Ob tem preostale uporabnike prosi, naj objavo delijo, kar so mnogi tudi storili. Zapis ima tako že več kot 1.300 delitev, komentiranje viralne objave pa je avtor - najbrž zaradi nepreglednega števila potencialnih komentatorjev - onemogočil.

Bo pravico iskal na sodišču?

Nadlegovani 18-letnik naj bi razmišljal celo o tožbi zoper tiste, ki so njegov profil na vrat na nos povezali z osumljencem kaznivega dejanja, so v objavi na Facebooku razkrili pri Radiu City. Ob tem so opozorili še, da je osumljenec od njega štiri leta starejši.

Pred objavo članka smo poskusili stopiti v stik z avtorjem zapisa, ki bi lahko dogajanje natančneje pojasnil, a njegovega odgovora še nismo prejeli.

Čakamo tudi pojasnila policistov, ki smo jih povprašali, ali so takšno nadlegovanje že obravnavali ter kaj lahko storijo, da bi žrtev pred nadaljnjimi napadi obvarovali. Odgovore bomo objavili, ko jih dobimo.