30. 5. 2022, 10:38 | Vir: STA

Nenavadne okoliščine: 31-letnica osumljena uboja 36-letnega moškega

Profimedia/fotomontaža

Mariborski kriminalisti obravnavajo sum kaznivega dejanja, ki naj bi se zgodil na Studencih v Mariboru. Zakaj je moški umrl med vožnjo avtomobila?

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so odvzeli prostost 31-letni ženski, ki naj bi se znesla nad 36-letnim moškim. Šlo naj bi za zakonska partnerja, ki sta se sprla v pritličju stanovanjske hiše, pri čemer naj bi ženska pograbila nož in ga z njim zabodla, poroča Večer.

Ranila ga je v prsni koš, a naj bi moški še zmogel zbrati toliko moči, da je sedel v avto, nato pa naj bi med lastnim prevozom v bolnišnico med vožnjo umrl. Do Univerzitetnega kliničnega centra Maribor žal ni zmogel pripeljati, poroča Večer.

Zaradi izredno hudih poškodb je omagal na poti, se z avtomobilom še zaletel in umrl v vozilu, so zapisali na Večeru. Moškega, ki ni kazal znakov življenja, so policisti našli potem, ko so bili nekaj pred 23. uro obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo.

Policisti in kriminalisti so zavarovali prizorišče zločina in sinoči odvzeli prostost 31-letnici. Odpeljali so jo v pridržanje. Po naših podatkih preiskava poteka v smer kaznivega dejanja uboja, za kar je predpisana kazen od 5 do 15 let zapora. Za podrobnosti dogajanja smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Maribor in tamkajšnja predstavnica za stike z javnostmi Anita Kovačič Čelofiga je razkrila, da so bili policisti najprej obveščeni o prometni nesreči.

"Vozilo so policisti našli v bližini kraja kaznivega dejanja, na Studencih, v njem pa 36-letnika, ki ni več kazal znakov življenja," je Anita Kovačič Čelofiga pojasnila za Večer.

V bližni, kjer se je Luzlim B. zaletel z vozilom, so policisti izsledili tudi osumljeno uboja in jo aretirali. Na posledice aretacije in preiskave danes opominja samo še delček policijskega traku na Studencih. 

Ogled kraja dogodka, ki se ga je udeležila mariborska dežurna državna tožilka, je vodil dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru, na policiji pa bodo več informacij predstavili v torek. Kriminalisti preiskujejo uboj, ki se je zgodil v Mariboru, na desnem bregu reke Drave, v naselju Studenci, poroča Večer.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord