J. B./STA | 4. 2. 2023, 11:57

Nesreča na Mariborskem Pohorju: smučar padel in se hudo poškodoval (policija pojasnjuje)

Uredništvo

Policijska postaja Maribor je sporočila, kaj se je zgodilo na priljubljenem slovenskem smučišču.

V petek dopoldne je na izteku sedežnice smučišča na območju Mariborskega Pohorja padel smučar. Prepeljali so ga v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer so ugotovili, da se je hudo telesno poškodoval. Bil je sicer ustrezno opremljen in je uporabljal čelado, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, so dodali.

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali tudi 162 prometnih nesreč, od tega 11 nesreč z lahkimi poškodbami, eno s hudimi, v eni nesreči pa so umrle tri osebe. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 57 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

Trije pridržani vozniki

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 37-krat posredovali na javnih krajih in 20-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so štiri kršitelje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli šest vozil.

Profimedia

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 49 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, tri povzročitve telesnih poškodb, tri ponarejanja denarja, tri primere nasilja v družini, tri grožnje, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter dve preprečitvi uradnega dejanja oziroma napada na pooblaščeno osebo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.