P. F. | 21. 9. 2023, 13:03

Nove podrobnosti tragične nesreče v Škofji Loki: otrok želel steči k mami, avtobus ga je vlekel osem metrov

Bobo

Slovenijo je pretresla tragedija v Škofji Loki, kjer je voznik avtobusa do smrti povozil 6-letnega otroka. Znane so prve podrobnosti usodne nesreče.

V torek se je 9 minut čez 14. uro v naselju Puštal v občini Škofja Loka zgodila tragična prometna nesreča, v kateri je voznik avtobusa povozil 6-letnega otroka. Po usodni nesreč so se odzvali v Sindikatu voznikov avtobusov Slovenije, oglasil se je tudi škofjeloški župan. 

Otrok je želel steči k mami

Slovenijo je razburila novica, da je 49-letni voznik avtobusa smrtno poškodoval otroka. Voznik se je s svojim vozilom ustavil na postajališču, ko pa je ponovno speljal in se želel vključiti v promet, je povozil otroka, ki je po informacijah 24ur želel steči k mami, ki ga je čakala ob postajališču. Voznik je odpeljal dalje, saj naj ne bi spoznal, kaj se je zgodilo. 

Razigran otroški vrvež so nenadoma prekinili kriki, so poročali domačini, ki so bili priča dogodku. 

Otrok je bil tako hudo poškodovan, da je prvi pomoči zdravstvenega osebja navkljub zaradi prehudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče, so javnosti povedali na Generalni policijski upravi. Kraj nesreče je zavarovan, policisti so opravili pregled, ogledali sta si ga tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka. Policija nadaljnje informacije o okoliščinah prometne nesreče še zbira, zoper voznika avtobusa pa vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. 

Vlekel ga je osem metrov

Po poročanju 24ur naj bi otroka v okolici postaje čakala mama, nove informacije o dogodku pa jim je zaupal tudi Nenad Dakić iz Sindikata voznikov avtobusov Slovenije. V pogovoru je dejal, da je voznik šolarja pri speljevanju spregledal, čeprav je v ogledalih preveril, ali je pot prosta: "Šofer je pogledal v ogledalo, videl je, da je vse okej, in zaprl vrata. Zgleda mu je otrok priletel pred sprednji del avtobusa. Otrok je majhen, ni ga videl. Šofer je bil pozoren na vse. In potem ga je vlekel ene sedem oziroma osem metrov, sploh ni vedel, da je otroka povozil," je v izjavi pojasnil Dakić.

V Sindikatu so razložil, da se morajo o vprašanju odgovornosti pogovoriti tudi s prevoznikom Arrive, ker naj bi bili njihovi vozniki preobremenjeni. Prenatrpan delovni čas, voznikov ni, šoferji so zaposleni za 12 ur, plačo pa dobijo za 8 ur, opozarjajo. Arriva je na dogodek podala izjavo, da nesrečo globoko obžalujejo.

Ko ugasne otroško življenje, tako zelo neopisljivo boli

Tragedijo je komentiral tudi škofjeloški župan Tine Radinja in svojcem umrlega 6-letnika izrekel sožalje. Na svojemu Facebook profilu je zapisal: "Ko ugasne otroško življenje, tako zelo neopisljivo boli. Življenje se ustavi. Čas je samo za sočutje in sožalje bližnjim." Osnovni šoli, kamor je učenec hodil, je ponudil psihološko pomoč.