A. B. | 26. 10. 2022, 12:44

O pogrešanem 49-letniku, žrtvi prometne nesreče, so spregovorili pristojni

Aleksandra Saša Prelesnik

Mlajši moški ga je do smrti zbil in s kraja nesreče pobegnil. Kakšna bo njegova kazen?

Od pretekle nedelje je bil v okolici Novega mesta pogrešan 49-letni moški. Po tem, ko so ga razglasili za pogrešanega, so ga našli mrtvega in ugotovili, da je bil žrtev kaznivega dejanja. Živel je na Brezju pri Trebelnem.

Moški je po navedbah Aleša Burgarja, pomočnika načelnika postaje prometne policije Novo mesto, umrl v prometni nesreči. 

Izsledili so ga s pomočjo lokacije telefona 

Po Burgarjevih besedah je od nedelje potekala intenzivna iskalna akcija, tudi zaradi slabšega zdravstvenega stanja pokojnega. "Nujno je namreč potreboval zdravila, ki pa jih je pustil doma," je pojasnil in povedal, da so ga uspeli izslediti s pomočjo lokacije mobilnega telefona, a se na klice ni odzival. Policisti so dan po razglasitvi pokojnega za pogrešanega ugotovili, da je njegov mobilni aparat na območju Karteljevega našel občan in ga odnesel domov. Telefon so mu zasegli. 

Slika je simbolična.

Slika je simbolična.

Aleksandra Saša Prelesnik

S pomočjo drona so ga uspeli najti: "Včeraj nekaj po 9. uri smo pogrešanega našli mrtvega ob cesti pri odcepu za Gorenje Kamenje," je povedal pomočnik načelnika. Po preiskavi so ugotovili, da je bil žrtev kaznivega dejanja, in sicer prometne nesreče. 

Povzročitelj je s kraja nesreče pobegnil 

Med obsežno iskalno akcijo so policisti na bližnjem parkirišču na območju Trebnjega opazili vozilo, ki je bilo pokrito s ponjavo. "Ob vizualnem pregledu smo posumili, da so se poškodbe vozila ujemale z najdenimi delčki razbitin na kraju nesreče," je zaključil Burgar in pojasnil, da so lastnika avtomobila izsledili in mlajšega moškega, ki je do smrti povozil pokojnega, kazensko ovadili. 

Mlajši moški, povzročitelj nesreče, je s kraja nesreče pobegnil. 

Kriminalistična preiskava še poteka, zoper mlajšega moškega pa je bila podana kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Grozi mu do 30 let zapora. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol