N. V. | 20. 5. 2022, 11:00

Skrušen oče Mateja Periša: "Bil je najslabši dan v mojem življenju!"

Goran Srdanov/Nova.rs/MUP Hrvatska

Čustvena javna izpoved Nenada Periša po tem, ko je po dolgem, 5-mesečnem in mukotrpnem čakanju izvedel, da je truplo, ki so ga našli, res sinovo.

Nenad Periš, oče Mateja Periša, je podal prvo javno izjavo po novici, da je truplo, ki so ga našli, res njegov sin. Periš je v Beograd prispel v noči s srede na četrtek, potem ko so po 139-dnevnem iskanju našli truplo njegovega sina Mateja. 

"Človeka se na takšno novico ne more pripraviti. Bil je najslabši dan v mojem življenju in upanje je ostalo nekje kot mehurček v zraku. Zjutraj sem bil na ministrstvu za notranje zadeve Srbije, kjer so mi povedali, da je žal potrjeno, da gre za truplo mojega sina. Moj svet se je sesul. Zaposleni na ministrstvu za notranje zadeve Srbije in Republike Hrvaške so mi izrazili sožalje," je dejal.

Pogreb v ožjem krogu

Sporočil je tudi, da bo pogreb v družinskem krogu.

Nenad Periš: "Človek, ki izgubi nekoga, kot sem jaz svojega Mateja, ima samo eno upanje in to je, da mu bom čim bližje."

Zgodilo se bo enkrat, ne vem kdaj, vendar se bo zgodilo. Moje misli in moji pogledi bodo vedno iskali mojega sina in vedno mu bom želel biti čim bližje. Tu na zemlji moramo živeti do nekega novega srečanja," je dejal Nenad Periš.

Pogreb bo potekal popoldne v cerkvi sv. Ante v Beogradu. "Javnost prosim, da spoštuje našo željo, da se dostojno poslovimo od našega Mateja v krogu družine. Prosim ljudi in javnost, da to razumejo in se jim že vnaprej zahvaljujem za razumevanje. Osebno nikomur ne zavračam nobenega sočutja, želim pa si preprosto biti v miru in se v miru posloviti od sina," je poudaril Nenad Periš.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ