N. V. | 17. 11. 2022, 13:11

Pogovorite se s svojimi otroki: neznan moški nagovarjal deklico v Mariboru

Profimedia

V bližini osnovne šole je moški nagovarjal učenko in ji ponujal bombone.

Pred nekaj dnevi smo poročali, da sta v Slovenj Gradcu moška v kombi vabila učenca in mu ponujala čokolado. Zdaj prihaja podobna vest iz Maribora.

Ponujal ji je bombone

Policisti Policijske postaje Maribor so bili 16. novembra popoldne obveščeni o tem, da naj bi moški srednjih let, ob črnem kombiju, v bližini Osnovne šole Bojana Ilicha v Mariboru nagovoril učenko in ji ponudil bombone. Učenka se ni odzvala in je o dogodku obvestila družinske člane.

Policijska preiskava

Policisti se v vseh tovrstnih primerih nemudoma odzovejo, zberejo prve informacije in zadevo spremljajo, predvsem v smeri identifikacije oseb in ugotavljanja namena. Tako je tudi v tem primeru.

Starši, pogovorite se s svojimi otroki

Z otroki se pogovorite o podobnih situacijah ter jih opozorite, da ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril od neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam, ne glede na obljube.

Otrokom pojasnite, da si poskušajo v takšnih primerih zapomniti čim več podrobnosti o vozilu ter osebah in naj pristopijo do najbližje odrasle osebe ter povedo, kaj se jim je zgodilo. O zadevi naj obvestijo starše in policiste.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord