N. V. | 26. 5. 2023, 07:23

Pogrešana nekdanja pevka priljubljene hrvaške glasbene skupine: pobegnila je iz bolnišnice, išče jo policija

Facebook/Katarina Rautek

Za njo se je izgubila vsaka sled. Njene zasebne težave že dolgo polnijo medijski prostor.

Policija in družina intenzivno iščejo 39-letno Katarino Rautek Omazić, ki je pogrešana od včeraj zjutraj. Nekdanja pevka priljubljene skupine Electro team (ET) je 24. maja zjutraj prostovoljno odšla iz zagrebške bolnišnice Sveti duh in od takrat nihče ne ve, kje je.

Rautek Omazićeva je zagrebško bolnišnico zapustila sama, poroča hrvaški časopis Jutarnji list. Ali so bili povod za odhod v neznano njene zasebne oziroma družinske težave, ki so dolgo polnile medijski prostor, ali kaj drugega, lahko le ugibamo.

Pred izginotjem preživljala agonijo

Pred šokantnim izginotjem je pevka preživljala pravo kalvarijo. V bolnišnici je bila, saj je imela sodno obveznost zdravljenja odvisnosti od drog, piše hrvaški portal Imperijal.net.

Njena agonija se je v medijih začela pojavljati, ko je obtožila fizičnega nasilja nekdanjega zunajzakonskega partnerja, s katerim ima hčerko. Krešimir Svitlanović je končal v 40-dnevnem priporu, potem ko ga je obtožila, da jo je pretepel s kijem.

Pevka je takoj po razhodu s Svitlanovićem našla ljubezen z Josipom Omazićem, s katerim se je poročila v začetku oktobra 2017. A ljubezen ni trajala dolgo, pred časom sta bila bitko na sodišču za skrbništvo nad otroki.

Omazić je dejal, da je pevka nagnjena k pitju alkohola in čezmernemu jemanju tablet. Odvzeto ji je bilo skrbništvo nad otroki, sodišče je odločilo, da se z otroki lahko srečuje le v prostorih centra za socialno varstvo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.