R.S. | 3. 6. 2023, 10:16

Iskalna akcija se je končala tragično: pogrešanega 34-letnika so našli mrtvega

BOBO

Policisti poročajo o nesreči, ki se je zgodila na Gradiški turi. V njej je življenje izgubil mlad moški. 

V petek zjutraj se je 34-letnik z območja Severne Primorske odpravil plezat na Gradiško turo, vendar se ni vrnil. Za njim je stekla iskalna akcija, po slabi uri iskanja pa so ga našli mrtvega

Moški je plezal po plezalni smeri, imenovani Supernova, po približno 50 metrih plezanja pa je iz neznanega vzroka padel nazaj in omahnil v globino. Utrpel je tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, poročajo policisti. Njegovo smrt je na kraju potrdila zdravnica ZD Ajdovščina. Odrejena je bila sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, ki bo pokazala natančen vzrok smrti pokojnega. 

Aleksandra Saša Prelesnik

V iskanju so poleg policistov PP Ajdovščina sodelovali tudi policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica, reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdovščina, in GRS Ljubljana. V iskanje je bil vključen tudi helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo GRS z Brnika. 

Policisti so o tragičnem dogodku obvestili preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti PP Ajdovščina bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.