17. 9. 2023, 17:46 | Vir: STA

Slovenske gore so vzele novo življenje: pohodnik izgubil zavest in umrl (znane prve podrobnosti)

Profimedia

S soncem obsijana nedelja je bila žal tudi tragična.

Na poti proti koči Antona Bavčerja pod Čavnom v občini Ajdovščina je danes dopoldne umrl pohodnik. Potem ko je izgubil zavest, mu namreč prva pomoč ni pomagala, je razvidno iz objave na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Reševalci so danes posredovali še večkrat, med drugim na območju Brane, potem ko je plezalki na glavo padla skala.

Preminuli pohodnik je zavest izgubil nekaj pred 9.30 uro na cesti proti koči Antona Bavčerja pod Čavnom. Prvo pomoč so mu nudili reševalci nujne medicinske pomoči Ajdovščina, gorski reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Tolmin - skupina Ajdovščina in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Col, a neuspešno.

Skala poškodovala plezalko

Ob 10.45 je med plezanjem po pobočju Brane v občini Kamnik plezalki na čelado padla skala in jo poškodovala. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik in dežurna ekipa GRS Brnik. Poškodovano plezalko so oskrbeli in jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v UKC Ljubljana. Nepoškodovanega soplezalca je helikopter prepeljal v dolino.

Na območju slapa Peričnik pa so gorski reševalci GRS Mojstrana pomagali tujemu pohodniku, ki si je na območju slapa Peričnik v občini Kranjska Gora nekaj pred 13.30 uro zvil gleženj in ni mogel sestopiti v dolino. Na kraju so ga oskrbeli, prenesli v dolino in predali reševalcem nujne medicinske pomoči Jesenice.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.