P.M. | 9. 9. 2022, 14:48

Se napadena 20-letnica še vedno bori za življenje?

STA/fotomontaža

Medtem ko 22-letniku zaradi zahrbtnega dejanja grozi zaporna kazen, so na dan prišle nove informacije o tem, kaj se trenutno dogaja z iznakaženim dekletom.

Štajersko prestolnico je v noči na nedeljo pretresel dogodek, v katerem je 22-letnik huje poškodoval dve leti mlajšo znanko. Spomnimo, da ji je napadalec odsekal palec in ji iznakazil obraz. Policisti so ga prijeli, ko se je vrnil na kraj zločina, kjer je pustil nahrbtnik. Dejanje naj bi že priznal. 

Stanje 20-letnice je bilo še pred dnevi zelo resno. V najnovejši izjavi pa so na Policijski upravi Maribor zdaj povedali, da gre dekletu na bolje ter da k sreči njeno zdravstveno stanje dobro napreduje, navaja lokalec.si.

Dekle naj bi bilo že tudi zunaj smrtne nevarnosti, so sporočili iz mariborske policije.

Z mestnim kolesom in s kuhinjsko sekiro se je odpravil do nje 

Po napadu na dekle je takoj stekla preiskava zoper storilca. Šlo naj bi za nadarjenega študenta mehatronike na fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Ta naj bi zaradi svojega gnusnega napada po prijetju že stopil pred preiskovalnega sodnika.

Facebook/Maribor, moje mesto/Visit Maribor/fotomontaža

Na kraju dogodka sta žrtev našla policista policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov, ki sta patruljirala po parku. Slišala sta glasno vpitje, istočasno pa sta na kraj pritekla tudi mlajši moški in ženska. V smeri akvarija v parku sta jo policista ohranila pri zavesti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.