N.Z. | 11. 4. 2022, 09:37

Policija vdrla v skladišče in našla neverjetno zbirko: »To je vredno vsaj 30 milijonov evrov!« (VIDEO)

Profimedia

Med najdenimi gepardi, leopardi, levi, risi, snežnimi leopardi in krokodili, so bile tudi vrste, ki so v divjini že izumrle (saharski oriks) ali so tik pred izumrtjem (bengalski tiger).

Španska policija je odkrila zasebno zbirko 1090 prepariranih živali, vključno s sloni, nosorogi in polarnimi medvedi, v ogromne skladišču blizu Valencije.

Gre za največjo zasebno zbirko te vrste, ki je bila kadarkoli odkrita v Španiji, je v nedeljo poročala Civilna garda na svoji spletni strani. Kar 405 najdenih živali spada med zaščitene vrste, so še dodali.

Živali so našli v skladišču, velikem kar 50.000 kvadratnim metrov (kar je, za primerjavo, dvakrat večji prostor kot ga premore ljubljanska Ikea ali sedem nogometnih igrišč), najdbe pa so razstavljene kot v nekakšnem muzeju.

Kar po tej epohalni najdbi najbolj bega javnost, je: kako to, da je tako ogromna zbirka, v kateri je moč najti tudi 198 slonjih oklov, šele zdaj odkrita - in to v manjšem mestecu Betera, komaj 20 kilometrov severozahodno od Valencije.

Policija ni postregla s podatki o lastniku zbirke, ki ga že preiskujejo zaradi tihotapljenja in kršenja zakona o zaščiti ogroženih vrst. Raziskujejo tudi, kako so vse te živali sploh lahko (in praktično neopaženo) prišle v državo.

Lastnik naj bi bil znani podjetnik iz Valencije. Povedal pa naj bi, da je večino živali podedoval po očetu, vendarle poročajo v časniku Las Provincias.

Policija je zbirko (po cenah na črnem trgu) ocenila na neverjetnih 30 milijonov evrov.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ