R. K. | 24. 10. 2022, 10:13

Policisti izsledili roparja s kirurško masko: kaj vemo o njem?

Žiga Živulović jr./Bobo/Profimedia/fotomontaža

Moškega, ki je pred dnevi vstopil v prostore denarne ustanove in od zaposlenih zahteval denar, so organi pregona hitro izsledili.

Ljubljanski policisti so uspešno preiskali kaznivo dejanje ropa v eni izmed denarnih ustanov na Dunajski cesti v Ljubljani, o katerem smo že poročali. S kriminalistično preiskavo in zbiranjem obvestil so ugotovili, da je dejanja utemeljeno osumljen 24-letni Ljubljančan.

Na podlagi pridobljene odredbe so pri njem opravili hišno preiskavo, v kateri so našli predmete, ki izhajajo iz kaznivega dejanja. Osumljenca so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je izrekel ukrep javljanja na policijski postaji. Osumljenec v preteklosti še ni bil obravnavan zaradi kaznivih dejanj, so še sporočili s PU Ljubljana.

Aleksandra Saša Prelesnik

Ropar s kirurško masko

Osumljenec je 20. oktobra vstopil v prostore denarne ustanove in od zaposlenih zahteval denar. Odnesti mu je uspelo nekaj sto evrov, s kraja dejanja pa je po ropu pobegnil peš. Policisti so takrat iskali 190 centimetrov visokega moškega s svetlimi očmi, oblečenega v črno, ki je med ropom nosil volneno kapo, na obrazu pa je imel kirurško masko.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol