8. 6. 2022, 12:55 | Vir: STA

Policisti ustavili voznico, ki je bila pozitivna na kokain

PU Koper

Pozitiven je bil tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznica v krvi 0,45 mg/l alkohola. Kako so se odzvali organi pregona?

Policisti so ob 8.30 v Postojni ustavili 28-letno voznico osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti ji je pokazal 0,45 mg/l, hitri test na droge pa je bil pozitiven na kokain. Strokovni pregled je odklonila. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje. Policisti bodo zoper njo podali obdolžilni nalog.

Nesreča s smrtnim izidom

Zgodila se je tudi nesreča v Arnovem selu, v kateri je umrla peška. Po prvih podatkih je 62-letnica prečkala lokalno cesto, ko je prišla na drugo stran, pa jo je s prednjim desnim delom osebnega avtomobila zbil 52-letni voznik, ki je peljal skozi naselje. Kljub nudenju prve pomoči na kraju je peška umrla, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Aleksandra Saša Prelesnik

Vozniku zasegli avtomobil in mobilni telefon

Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, so pa zaradi nadaljnjih preiskav in ugotavljanja vseh okoliščin prometne nesreče zasegli osebni avtomobil in mobilni telefon voznika. Ogled kraja nesreče je ob prisotnosti okrožnega državnega tožilca vodila dežurna preiskovalna sodnica.

Aleksandra Saša Prelesnik

To je četrta smrtna žrtev prometnih nesreč v letošnjem letu na območju Policijske uprave Novo mesto. Lani sta v tem času v prometnih nesrečah umrli dve osebi, so še sporočili s policije.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord