A. B. | 8. 9. 2022, 09:12

Poskus umora v Mariboru: starši 22-letnika so stopili v stik z napadenim dekletom

Profimedia/Bobo/fotomontaža

Kljub hudim poškodbam glave in obraza naj bi 20-letnica, ki jo je storilec napadel v mariborskem mestnem parku, prvič spregovorila tudi s svojim očetom, v stik z njo pa so stopili tudi storilčevi starši. 

Po tem, ko je Maribor pretresel grozljiv dogodek, v katerem je 22-letnik huje poškodoval 20-letnico, je ta ostal za zapahi. Zaradi hude poškodbe glave je stanje dekleta še zmeraj resno, a je z očetom že spregovorila tudi o tem, kaj se je zgodilo. 

Spomnimo, da ji je napadalec odsekal palec in ji iznakazil obraz. Policisti so ga prijeli, ko se je vrnil na kraj zločina, kjer je pustil nahrbtnik. Dejanje naj bi sicer že priznal. 

Sodnik je med drugim po njegovem zadržanju presodil, da je predlog njegove nevarnosti utemeljen, in zoper osumljenega poskusa umora odredil pripor iz razloga ponovitvene nevarnosti. 

FB/Visit Maribor/Tamino Petelinšek/STA

Informacije o njenem zdravstvenem stanju so spodbudne 

Zdravstveno stanje 20-letnice je še zmeraj resno, saj ji je napadalec povzročil hude poškodbe glave. A vendarle je prisebna in komunicira tudi s svojimi starši, zavedala naj bi se tudi, kaj se je zgodilo in kdo ji je povzročil poškodbe.

"Normalno komunicira in ve, kaj se je zgodilo, pa tudi, kdo ji je to storil," je po navedbah Večera povedal žrtvin oče. 

Starši 22-letnika so se za dejanje opravičili 

Preiskovalci in tožilstvo so vzpostavili hipotezo, da se je L. G. želel maščevati, saj je dekle zavračalo intimno razmerje z njim. Težave ji je povzročal že od julija letos in jo zalezoval. Poskušal je tudi vlomiti v hišo njene matere in se znesel nad njenim avtomobilom.

STA/fotomontaža

Mati dekleta se je zaradi navedenih dejanj želela tudi pogovoriti z njegovimi starši, a naj ne bi po poročanju Večera ničesar dosegla. So ga pa njeni starši sicer na policijo prijavili zaradi nadlegovanja, ki ga je izvajal pri njenem prijatelju na Koroški cesti v Mariboru. 

Starši obtoženega naj bi se staršem 20-letnice zaradi sinovega zločina opravičili, navajajo na Večeru. 

Uporabil je mestno kolo in se s sekiro odpravil do nje 

Na kraju dogodka sta jo našla policista Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov, ki sta patruljirala po parku. Slišala sta glasno vpitje, istočasno pa sta na kraj pritekla tudi mlajši moški in ženska. V smeri akvarija v parku sta jo policista ohranila pri zavesti.

Anže Malovrh/STA/Facebook/Mirjana Nesic/fotomontaža

Ali je šlo za napad iz zasede ali sta bila za srečanje dogovorjena, trenutno še ni jasno, a naj bi po poročanju Večera na kraj dogodka prispel z mestnim kolesom MBajk. Svoj avtomobil je parkiral pri kopališču Pristan, torej v bližini Koroške ceste, kjer je bila v soboto zvečer dekle pri obisku na prijatelju. 

Dvajsetletnico je z nožem in sekiro napadel okoli ene ure zjutraj in med dejanjem uporabil rokavice. 

Po pričanju svojcev oškodovanke naj bi ji prst odsekal zato, ker "je vedel, da je levičarka, da študira slovenistiko in si želi postati pisateljica". Odsekani palec, ki so ga policisti našli, so 20-letnici v bolnišnici prišili, vendar naj se ne bi najbolje celil. 

Priznal je tudi, kam je skril morilsko orožje

Policistom je obtoženi priznal, kam je skril orožje. To se je skrivalo nedaleč stran od kraja dogodka, kjer so policisti našli tudi okrvavljeno kuhinjsko sekiro in nož ter njene dokumente. Na srečo je žrtev pri sebi še imela vozniško dovoljenje, s pomočjo katerega so lahko pristojni poiskali njene starše. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.