18. 9. 2023, 09:06

V Mariborskem podjetju za predelavo odpadkov izbruhnil požar: pri gašenju se je poškodoval eden od gasilcev

Mestna občina Maribor

To pa ni prvič, da je v omenjenem podjetju zagorelo. Že pred leti je tam zaradi požara nastala večmilijonska škoda.

V nedeljo ob 20.40 zvečer je v obratu za predelavo odpadkov na Teznem v Mariboru izbruhnil požar. Na kraju so posredovali gasilci Gasilske brigade Maribor, pomagala so jim še štiri prostovoljna gasilska društva. Šlo naj bi za srednje veliki požar, ki ga je gasilcem uspelo hitro pogasiti, poroča 24ur.com.

Požar je nekaj pred 21. uro izbruhnil na zunanji deponiji podjetja Surovina. Gasilcem je ogenj uspelo pogasiti do polnoči. Eden od gasilcev se je med intervencijo lažje poškodoval, zato so ga prepeljali v bolnišnico, a so ga od tam že odpustili.

Pred leti nastala večmilijonska škoda

Požar na srečo ni bil zelo obsežen, zaradi hitrega posredovanja gasilcev se tudi ni razširil na sosednje prostore, so gasilci Gasilske mariborske gasilske brigade povedali za omenjeni medij. Na Facebooku Mestne občine Maribor pa so zapisali, da so gasilci ostali na straži do jutra.

To pa ni prvič, da je zagorelo v omenjenjem podjejtju. Tam je že leta 2010 izbruhnil večji požar. Takrat je prišlo do samovžiga. zagorelo pa je v hali z nenevarnimi odpadki, kjer je bilo shranjenih več kot 4000 ton odpadkov. Požar je takrat gasilo 250 gasilcev, intervencija pa je trajala več dni, so spomnili pri Mariborinfo. Takrat je nastalo kar tri milijone evrov škode, so dodali pri 24ur.com.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.