R. K. | 4. 9. 2022, 07:41

Prebivalce Novega mesta ponoči pretresel umor: osumljenec na begu

Profimedia/PU Novo mesto/fotomontaža

Policisti intenzivno preiskujejo dogodek, v katerem je ena oseba umrla, več drugih pa je poškodovanih. 

V soboto okoli desete ure zvečer so policisti na številko 113 prejeli več klicev, da je prišlo na glavni cesti Mirna Peč – Novo mesto, pri Brezju, do streljanja. Operativno-komunikacijski center je na kraj dogodka napotil več policijskih patrulj, kasneje so se v aktivnosti vključili tudi kriminalisti in policisti s službenimi psi. Po prvih ugotovitvah se je zgodil umor.

25-letni osumljenec iz Brezja naj bi ustrelil 22-letnega Novomeščana iz Poganške ulice. V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let, ki so jih prepeljali v novomeško splošno bolnišnico. Enega od njih, moškega s poškodbami glave, so odpeljali naprej na zdravljenje v UKC Ljubljana, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

25-letnik stari znanec policije

Med enajsto zvečer in drugo uro zjutraj je bilo več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo okoli sto oseb, ki so poznali poškodovane in pokojnega. Izgredov ni bilo.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Bobo

Zaradi opravljanja ogleda kraja je bila cesta Mirna Peč – Novo mesto pri Brezju zaprta do tretje ure zjutraj. Ogled kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica, z dežurnim okrožnim državnim tožilcem, ob strokovni pomoči forenzičnih strokovnjakov sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto in inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

25-letni osumljenec, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov iz področja javnega reda, je na begu. Poteka intenzivna kriminalistična preiskava in policija še vedno varuje določena območja, zato v tem trenutku več podatkov o okoliščinah kaznivega dejanja ne moremo posredovati javnosti.

Profimedia

Če imate podatke o osumljenem, jih sporočite policiji

Zaradi podanih razlogov za sum, da je storil kaznivo dejanje umora, policija išče Mirka Pilingerja, starega 25 let, iz Novega mesta. Nazadnje so ga videli v soboto zvečer, okoli desete ure, pri Brezju v okolici Novega mesta, nakar se je za njim izgubila vsaka sled. Osumljeni naj bi bil oborožen in je nevaren!

Kdor bi o osumljenem ali okoliščinah dogodka imel kakršnekoli uporabne podatke, naj pokliče na številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.