R. K. | 23. 11. 2022, 22:00

Preboj pri preiskavi štirikratnega umora v Tekačevem: policija ima še enega osumljenca

Lili Pušnik/STA

S pomočjo novih tehnologij je preiskovalcem uspelo identificirati genetski material še ene vpletene osebe. Po njihovih podatkih pa bi lahko v krvavem zločinu sodelovali vsaj še trije.

Četrt stoletja po štirikratnem umoru v Tekačevem, za katerega krivijo zloglasnega Kristijanja Kamenika, je policija vložila še eno kazensko ovadbo. Poleg Kamenika za izvedbo krvavega zločina sedaj sumijo tudi hrvaškega državljana, ki naj bi v hudodelski združbi povzročil smrt štirih ljudi. Predkazenski postopek je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Celju, kamor so policisti vložili ovadbo.

Nov osumljenec pa naj ne bi bil edini Kamenikov pomagač pri umorih, temveč bi naj pri zločinu sodelovale še najmanj tri osebe, domnevajo policisti. Tožilec je novo ovadbo napovedal že prejšnji teden, ko je sodišče prosil za preložitev narokov proti Kameniku in skorajšnjo vložitev še ene ovadbe navedel kot razlog, poroča 24ur.com.

Kot so zapisali, je policistom je s pomočjo napredka v tehnologiji iz predmetov in bioloških sledi, ki so jih našli na prizorišču, uspelo izločiti sledi vsaj še ene vpletene osebe.

Lili Pušnik/STA

Pregon proti morebitnim dodatnim osumljencem zastaral

Čeprav so iz sledi, ki so jih našli na kraju, ugotovili možno vpletenost še vsaj dveh dodatnih oseb, pa se kriminalistična preiskava proti morebitnim novim osumljencem vseeno zaključuje, saj je pregon proti osebam, ki niso bile vpletene v procesna dejanja, letos marca zastaral, poroča 24ur.com.

Kriminalistična preiskava je trajala štiri leta in je bila izjemno obsežna, slovenski kriminalisti pa so sodelovali tudi s hrvaškimi kolegi, saj naj bi osumljenec prebival na Hrvaškem.

"Znanost in tehnologija sta nam omogočila, da smo pred kratkim prišli do genetskega materiala te dotične osebe, prej to ni bilo možno. Potem pa je bilo treba raziskovati  dodatne okoliščine. Morate se zavedati, da so pri tem dejanju sodelovale najmanj tri, lahko tudi štiri osebe. Identiteta teh oseb še vedno ni ugotovljena," je po poročanju 24ur.com povedal tožilec Gorazd Kacijančič.

 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ