R. K. | 30. 3. 2023, 10:18

Prepoznate žensko na fotografiji? Policisti prosijo za informacije

Žiga Živulovič jr./Bobo/PU Koper/fotomontaža

Možje v modrem iščejo tatico, ki je z drznimi tatvinami oškodovala več oseb. 

Koprski policisti po več drznih tatvinah iz trgovin in salonov iščejo tatico. Kot so ugotovili, neznana ženska vstopi v prostor in z izgovori zamoti prisotne, v tem času pa jim odtuji lastnino. Gre za žensko, staro med 30 in 40 leti, srednje postave, temnejše polti in daljših črnih las, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

PU Koper

Jo prepoznate?

Neznana tatica pod pretvezo menjave denarja ali z drugimi izgovori zamoti prodajalko ali stranke. V tem času jim odtuji torbico, denarnico ali gotovino iz predalov. Tatica krade predvsem v manjših trgovinah, frizerskih salonih in trgovinah z oblačili, poročajo na policijski upravi.

Glede na opis, ki so ga podali oškodovanci, je imela tatica lase spete v kito, na glavi pa je nosila kapo s ščitnikom. Govorila je v slabi italijanščini. Na podlagi opisa so sestavili tudi fotorobot storilke.

PU Koper

Policisti prosijo za informacije

Policisti svetujejo predvsem zaposlenim v manjših poslovnih prostorih, kjer je v trgovini samo en zaposlen, naj bodo previdni in ravnajo samozaščitno.

Vse osebe, ki bi imele o neznani tatici kakršnekoli podatke ali bi žensko s fotorobota prepoznali, pa prosijo, da to sporočijo najbližji policijski postaji, pokličejo na 113 ali pa na anonimno telefonsko številko 080 1200.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord