R.S. | 18. 9. 2023, 17:30

Prezgodaj je umrl priljubljen slovenski DJ

Profimedia

Njegova smrt je šokirala slovensko glasbeno sceno. 

Ljubljanski Klub K4 je sporočil žalostno novico. Slovenski techno DJ, znan kot Symann & Ulix oziroma Uroš, je umrl. "Z žalostjo sporočamo, da nas je veliko prezgodaj zapustil dolgoletni rezident, promotor, producent in vsestranski klubski zanesenjak, večini poznan pod imeni Symann & Ulix, oziroma Uroš. Na Kersnikovi je postal aktiven že pred več kot dvema desetletjema in se v naslednjih letih profiliral kot eden vodilnih domačih techno DJ-jev ter pomagal postaviti in izpeljati več legendarnih štirkinih klubskih serialk kot so Synaptic, Elements, Downlands itd," so zapisali na družbenih omrežjih ljubljanskega kluba. 

"Številni dogodki, v katere je bil vpleten, niso poskrbeli zgolj za dolg seznam nepozabnih večerov in močnih gostov, ki so Ljubljano držali v koraku s svetovnimi elektronskimi trendi. Uroš je s Synaptic večeri na železni repertoar domače scene namreč pomagal vpeljati tudi eksperimentalne elektronske godbe. Strast do slednje je rezultirala tudi v nekoč nevsakdanjemu in unikatnemu open air dogodku Chill & Grill, ki je povezal številne somišljenike ter založbi Synaptic Pathways," so še dodali. 

"V spominu nam bodo ostali mnogi prepoteni večeri, hudi DJ nastopi in debate. Uroš pa ni bil profi le za mešalko temveč tudi drugje. V klube je pomagal vpeljati številne mlade DJ-je in nekateri od njih še vedno pomembno sooblikujejo klubsko sceno pri nas. Na ta način ostaja z nami. Dragi Uroš, hvala za vse in počivaj v miru," so sklenili svoj zapis.