17. 6. 2022, 18:00 | Vir: STA

Pri sosedih v popolnem šoku: Hrvatica zapustila novorojenčka v vinogradu na Madžarskem

Bobo/startnews.hr/fotomontaža
Pri sosedih v popolnem šoku: Hrvatica zapustila novorojenčka v vinogradu na Madžarskem (foto: Bobo/startnews.hr/fotomontaža)

Madžarska policija je v enem od vinogradov v kraju Marfa na Madžarskem blizu meje s Hrvaško našla komaj rojenega dojenčka. Stekla je reševalna akcija, znane so tudi podrobnosti in posledice dogodka.

 Otroka je takoj po njegovem rojstvu v vinogradu zapustila 31-letna hrvaška državljanka in zbežala v Osijek, je prvi poročal hrvaški spletni portal StartNews.hr.

Otroka so takoj prepeljali v bolnišnico, a je danes žal umrl.

Hvraškim zdravnikom je bilo nekaj sumljivo 

Mati je v Osijeku pristala v bolnišnici, tamkajšnji zdravniki pa so kmalu ugotovili, kaj se je zgodilo. Obvestili so hrvaško policijo, ta pa je obvestila madžarske kolege.

Ženska se je pozneje pokesala in povedala, kje je pustila otroka, vendar je bilo že prepozno.

Madžarska policija je po informacijah, ki jih je prejela od hrvaške policije, novorojenčka kmalu našla. Otroka so še živega s helikopterjem takoj odpeljali v bolnišnico, a ga niso mogli rešiti.

"Naše delo je ne samo fizično, ampak neredko tudi psihično zahtevno. Posebno ko kljub vsemu našemu boju in odločnosti na koncu izgubimo," so sporočili z madžarske policije.

Slika je simbolična.

"Bili smo tako blizu, da rešimo življenje"

Kot so še sporočili, jim žal dojenčka ni uspelo rešiti.

"Ženska s hrvaškim državljanstvom, ki je otroka rodila na Madžarskem ter ga zapustila v vinogradu in pobegnila v Osijek, je dejanje prepozno obžalovala in povedala grozljivo zgodbo našim hrvaškim kolegom," so še dejali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.