J. B./STA | 4. 12. 2022, 10:45

Roparji na pohodu v Ljubljani: s pištolo nad prodajalko, iz treh hiš pa odnesli nakit v skupni vrednosti več kot 10.000 evrov

Profimedia

Ljubljanski policisti so imeli v zadnjih nekaj dneh veliko dela zaradi takšnih in drugačnih tatvin.

Ljubljanski policisti so bili v petek popoldne obveščeni o ropu v eni od trgovin na območju Viča. Neznana storilca sta vstopila v prodajalno in od uslužbenke zahtevala denar. Eden od njiju je imel pri sebi pištolo, drugi pa je v rokah držal nevaren predmet. Iz blagajne sta odtujila nekaj bankovcev in peš pobegnila s kraja dogodka.

Kot so v nedeljo sporočili s Policijske uprave Ljubljana, v roparski tatvini ni bil nihče poškodovan. Policisti oba storilca še iščejo. Prvi moški je visok okoli 170, drugi okoli 180 centimetrov, ob dogodku pa sta bila oblečena v sivo-črna oblačila s kapuco, ki sta jo imela na glavi.

Vse bolj predrzni in tudi nasilni

Iz ljubljanske policijske uprave so medtem sporočili tudi, da je v zadnjih dneh prišlo do večjega števila vlomov v stanovanjske hiše. Iz treh hiš v Stanežičah in na Viču so nepridipravi ukradli nakit v skupni vrednosti več kot 10.000 evrov.

Iz ene od treh hiš so vlomilci odnesli tudi gotovino. Brez okoli 850 evrov je medtem ostal lastnik hiše v Medvodah, ki so jo prav tako obiskali neznanci. Policija ob tem poudarja, da število vlomov v stanovanja in stanovanjske hiše iz leta v leto narašča. Storilci ob tem postajajo vse bolj predrzni in tudi nasilni

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.