N. V. | 25. 9. 2023, 14:24

Trojnega morilca v Gerečji vasi toži 7-letni sin: "Ati ima črn srček, nimam ga več rad"

Bobo

Deček si želi spremeniti priimek. 

Za božič leta 2020 je Silvo Drevenšek na zahrbten način in iz koristoljubja umoril partnerico, nato pa pred očmi svojega štiriletnega sina še taščo in tasta. Vse tri žrtve je s kuhinjskim nožem večkrat zabodel, nato pa sedel v avtomobil in se mirno odpeljal stran. Skupno mu je bila prisojena enotna kazen 30 let zapora, kar je najvišja kazen v slovenskem sodnem sistemu z izjemo dosmrtnega zapora.

Bobo

Toži ga sin

Drevenšku, ki je moril pred očmi 4-letnega sina, preti odvzem roditeljske pravice. Zdaj za dečka skrbi njegov stric Miha Lešnik, ki je v grozljivem pokolu izgubil sestro. Pristojni CSD je na pobudo Lešnika na sodišče vložil predlog, da trojnemu morilcu odvzamejo roditeljsko pravico.

Deček, ki je zdaj star 7 let, se je odpovedal njegovemu priimku, poročajo Slovenske novice. Željo, da se odslej piše po mami in ne več po očetu, naj bi deček izrazil sam. 

"Veš, jaz sem imel atija rad, samo zdaj ima črn srček, kaj je naredil, zdaj pa ga nimam več rad," je dejal 7-letni Matija.

Od svojega očeta deček zdaj po sodni poti zahteva odškodnino. Odvetnik Daniel Planinšec, ki v postopku zastopa sina in brata umorjenih, je namreč v spis vložil premoženjskopravni zahtevek, v katerem otrok od očeta, ki mu je umoril mamo in stare starše ter mu s tem povzročil neizbrisno trpljenje in trajno duševno okvaro, zahteva 115 tisoč evrov.