R. K. | 22. 3. 2023, 17:53 | Vir: STA

Slovenca nezakonito zaslužila več kot milijon evrov: ko sta skušala denar oprati, so jima stopili na prste

Profimedia/Žiga Živulovič jr./Bobo/fotomontaža

Večje količine denarja sta si pridobila s prodajo prepovedanih snovi v tujini. 

Trojica slovenskih državljanov je v hrvaški Istri in Kvarnerju z nakupom nepremičnin oprala več kot milijon evrov, ki sta jih dva izmed njih nezakonito pridobila s prodajo steroidov, je danes sporočila hrvaška policija. Osumljena sta dva 48-letna in en 46-letni Slovenec, policija pa je primer že predala pristojnemu državnemu tožilstvu.

Bobo


  
Policija je v preiskavi ugotovila, da sta dva 48-letna slovenska državljana med letoma 2002 in 2010 na območju ZDA nezakonito zaslužila večji znesek denarja s prodajo vrste steroidov, ki veljajo za drogo.

Nezakonito zaslužila več kot milijon evrov

Da bi prikrila izvor denarja, sta denar v svojem imenu in imenu podjetja v njuni lasti vlagala v kupovanje nepremičnin na območju Istre in Kvarnerja. Eden od dveh 48-letnikov je večjo vsoto denarja vplačal tudi na račun 46-letnega Slovenca.

Ta ga je v dogovoru z drugim 48-letnikom uporabil za nakup večjega števila nepremičnin na svoje ime, čeprav je vedel, da gre za nezakonito pridobljen denar.

Profimedia

Policija ocenjuje, da je osumljena trojica s tem nezakonito pridobila več kot milijon evrov.

Anabolični steroidi veljajo za prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu. Športniki jih uporabljajo za pospešeno večanje mišične mase.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.